"Seuraavassa vaihdossa ei kehtaa edes ampua" – SM-liigafinaalin paras pelaaja keräsi kehuja

2:54
Näitä huipputorjuntoja Lukon Lassi Lehtinen teki – ja sai kehuja kolmannen SM-liigafinaalin parhaana pelaajana.

C Moren studio nosti Lukon maalivahdin Lassi Lehtisen jääkiekon SM-liigan kolmannen finaalin ehdottomaksi hahmoksi. 22-vuotias veskari oli avainroolissa raumalaisten vierasvoitossa.

Lehtinen torjui Lukon 3–1-voittoon päättyneessä taistossa 21 laukausta. Nollapeli jäi vain yhdeksän sekunnin päähän: TPS:n Aarne Intonen iski joukkueensa ainokaisen loppuhetkillä.

Ylälaidan videolta näet, mitä Lehtisen torjuntaa C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen hehkutti "tosi isoksi, käänteentekeväksi kopiksi".

Asiantuntija Pekka Saravo löi kehumausteensa sekaan.

– Katsoin tuota (Mikael) Pyyhtiän rannekutia, joka varmasti on laadukkaampi kuin minulla, mutta tuolla lailla kun nappaa sen, ei kehtaa seuraavassa vaihdossa edes ampua sinne, Saravo suitsutti.

Lehtinen on nyt päästänyt finaalien viimeisten 123 minuutin aikana vain yhden maalin. Lukko johtaa finaalisarjaa voitoin 2–1, ja mestaruus on sille katkolla huomenna Turussa.

Mitä Lassi Lehtinen tekee paremmin kuin TPS-maalivahti Karri Rämö, ja miten tämä heijastuu joukkueiden pelaamiseen? Voit katsoa analyysit ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja