Mainos

Seteli ja Spal: Suojelutyö on jo hoidettu

Lakossa olevan Suomen Palomiesliiton johto sanoo jo toteuttaneensa kaikki toimenpiteet, joita se aikoo tehdä kansalaisten hengen ja turvallisuuden turvaamiseksi. Spal ja sen kattojärjestö Suomen Erityisteknisten liitto Seteli ilmoittivat tänään päästäneensä suojelutöihin noin 170 henkilöä. Lakossa olleita palomiehiä on irrotettu suojelutöihin liitojen mukaan 42 kunnassa.

Lakkoliitot eivät kuitenkaan suostu kertomaan, missä kunnissa palomiehiä suojelutöihin päästetään. Syyksi liitot sanovat sen, että listojen julkaiseminen ei ole mahdollista kuntatyönantajaa edustavan Kunnallisen Sopimusvaltuuskunnan vastatoimien pelossa. Kullekin asianosaiselle kunnalle asiasta on liittojen mukaan ilmoitettu.

Seteli ja Spal sanovat tänään lähettämässään tiedotteessa, että asian käsittely niiden kohdalta on päättynyt, eivätkä liiton edustajat kommentoi asiaa enempää tämän jälkeen. Liitot sanovat irrottaneensa suojelutyövoimaa lähinnä pieniin kuntiin, koska niissä tarve tai lisätyövoiman vaikutus oli suurin.

Kunnat ovat ilmoittaneet tilanteen olevan vaikein suurissa kaupungeissa, sillä suurin osa pienistä kunnista kykenee hoitamaan paloturvallisuutensa lakonkin aikana.

Lakkoa sovitellaan jälleen perjantaina

Sisäministeriö on kahteen otteeseen esittänyt lakkoliitoille vetoomuksen lakon rajaamiseksi siten, että kansalaisten turvallisuuden kannalta välttämättömimmät valmiudet voitaisiin turvata.

Setelin puheenjohtaja Heikki Santala ilmoitti eilisaamuna laajentavansa palomieslakon suojelutyötä tuntuvasti. Hän täsmensi kuitenkin hieman myöhemmin, että mitään täsmällisiä päätöksiä työntekijöiden osoittamisesta pelastuslaitoksille ei kuitenkaan ole tehty.

Runsas viikko sitten lakkoliitot ilmoittivat päästävänsä koko maassa 15-20 jäsentään suojelutöihin. Käytännössä apu on kuitenkin vaikuttanut vain yhden Helsinkiin saadun sairaankuljetusyksikön verran. Lisäksi pääkaupunkiseudulla päivystävän Mediheli-helikopterin miehistöä vahvistettiin.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen on määrä ensi perjantaina kutsua osapuolet neuvotteluun tilanteen ratkaisemiseksi. Edellisessä tapaamisessa viime perjantaina lakon sovittelussa ei tapahtunut mainittavaa edistymistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.