Sensaatiotutkimus: HIV uusi syöpälääke?

Pennsylvanian yliopiston tutkijat ovat saaneet sensaatiomaisia tuloksia uutta syöpälääkettä kehitellessään. Vaikka lääkettä on testattu vasta kolmella henkilöllä, on se vakuuttanut tutkijat: kaksi vapaaehtoista parani leukemiasta täysin, kolmannelta se väheni 70 prosenttia.

Pennsylvanian yliopiston tutkijat ovat tehneet aimo harppauksen syöpätutkimuksissa. Lääkkeenä käytetään yllättäen HI-viruksen versiolla.

– Testi ylittää kaikki villeimmät odotuksemme, toteaa yksi tutkimuksen tekijöistä, immunologi Carl June.

Tutkijat muokkasivat valkosoluja, jotka taistelevat tautia vastaan HI-viruksen versiolla ja piikittivät sen jälkeen muokatut valkosolut takaisin vapaaehtoisten verenkiertoon. Muokattujen solujen tehtävänä oli kohdistaa ja tappaa syöpäsolut.

Tutkimuksen tulokset ovat olleet ilmiömäiset, sillä valkosolut tappoivat syöpäsoluja niin verestä, luuytimestä kuin imunestekudoksestakin. Kolmesta vapaaehtoisesta kaksi parantui leukemiasta täysin, kolmannella se väheni 70 prosenttia.

Kaiken lisäksi hoidon sivuoireet olivat vähäiset, sillä potilaat kärsivät flunssan kaltaisista oireista, kuten kuumeesta ja kivusta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja