Mainos

Selvitys: Suomen julkinen sektori voi selvitä Emussa

Suomen julkinen sektori voi historian valossa selvitä paremmin Euroopan talous- ja rahaliiton Emun oloissa kuin julkiset sektorit muissa EU-maissa.

Tuoreessa tutkimuksessa Suomen julkisen sektorin selviytymismahdollisuuksia perustellaan sillä, että Suomessa julkinen sektori oli rahoitusylijäämäinen aina tämän vuosikymmenen suurlamaan saakka.

Vain poikkeuksellisen syvä taantuma johtaisi tulevaisuudessa julkisen talouden alijäämän paisumiseen niin, että Emu-ehdot eivät täyty. Tutkimuksessa myös arvioidaan, että julkisen sektorin merkitys koko kansantalouden kannalta korostuu Emu-oloissa.

Tutkimuksen Emu ja julkinen sektori on tehnyt vanhempi tutkija Tuovi Allén Palkansaajien tutkimuslaitoksesta. Tutkimuksen on tilannut joukko julkisen sektorin ammattiliittoja.

Euron tunnus on EUR

Tammikuun alussa vuonna 1999 käyttöön otettavan Euroopan Unionin yhteisvaluutan euron virallinen kansainvälisen ISO-standardin mukaiseksi tunnukseksi on päätetty EUR. Suomen markan virallinen tunnus järjestelmässä on FIM, Ruotsin kruunun SEK ja Saksan markan DEM.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.