Selostajalegenda päätti komean uransa – kaverin ehdotus naurattaa: "Sinähän voisit mennä ihmisille kotiin selostamaan"

1:50
Videolla Jari Hedmanin selostusuran viimeiset sanat.

Vuodesta 1990 lähtien tennistä selostanut Jari Hedman päätti sunnuntaina pitkän ja hienon uransa. Hedmanin viimeinen selostus oli Dominic Thiemin ja Stefanos Tsitsipasin välinen ATP-kiertueen finaaliturnauksen loppuottelu, jonka Tsitsipas vei ottelun erin 6-7 (6-8), 6-2, 7-6 (7-4).

– Tällä hetkellä ajatukset ovat hiukan sekaisin, kun matsi on juuri päättynyt ja kun tiedät, että 30-vuotinen ura päättyy tähän. Vielä sitä ei osaa oikein hahmotella. Ehkä sen tajuaa sitten paremmin helmikuun lopulla, kun Indian Wellsin turnaus alkaa, että miksi minä olen himassa, minunhan pitäisi olla selostamassa, Hedman sanoi ottelun päättymisen jälkeen.

Ajatukset eivät karkailleet ottelun aikana siihen, että kyseessä oli uran viimeinen selostuspeli, vaan keskittyminen oli täysin itse ottelussa.

– Siinä on niin tiukasti matsissa mukana, että sitä ei tullut mietittyä ollenkaan. Tätä on tehnyt niin kauan, että ei osaa ajatella tämän loppuvan. Sekin päivä koittaa, Hedman toteaa.

Lähes 30 vuotta kestäneelle Hedmanin uralle kertyi yli 10000 ottelua. 

– Yksi kaverini ehdotti, että voisin selostamisen lopetuksen jälkeen alkaa tekemään privakeikkaa, kuten muut, jotka ovat lopettaneet. "Sinähän voisit mennä ihmisille kotiin selostamaan", Hedman kertoo kaverinsa ehdottaneen.

– Ehkä se on uusi trendi. Tilaa kotiisi selostaja. On Kotipizzaa ja on kotiselostusta, Hedman sanoo nauraen.

Hedman kertoo, että hänellä oli pienenä poikana unelmana tulla urheiluselostajaksi. Hänen isänsä, Heikki Hedman toimi myös urheiluselostajana.

– Muistan kun Anssi Kukkonen selosti, niin minä aina halusin urheiluselostajaksi. Selostin aina kaikkea. Anssille täytyy laittaa myös terveiset ja kiitokset sekä isälle, joka raahasi minua mukana, kun hän selosteli. Siitä se kaikki sitten lähti. Nyt se on sitten final, Hedman päättää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja