Mainos

Seiska: Inkisen kuoleman ja kirjoittelun yhdistäminen asiatonta

7 päivää -lehti pitää perusteettomina ja asiattomina arvuutteluja kirjoittelunsa mahdollisista vaikutuksista SIG-yhtyeen laulajan Matti Inkisen kuolemaan. Lehden johto kommentoi tänään SIG-yhtyeen jäsenten käynnistämää, julkisuudessa käytyä keskustelua.

SIG-yhtyeen jäsenet pitävät Seiskassa huhtikuun lopussa julkaistua juttua Matti Inkiseen kohdistuvista rikosepäilyistä vastuuttomana. Yhtyeen mukaan Inkinen toipui vaikeasta aivoleikkauksesta. Inkinen katosi lehden ilmestymispäivänä ja löytyi merestä kuolleena kolme päivää sitten.

Seiskan jutussa vastausvuoro annettiin myös itse Inkiselle, joka kiisti syyllistyneensä rikokseen. Seiskan mukaan asian vahvisti lehdelle syyttäjäviranomainen.

- Juttu oli asiallinen, eikä se sisältänyt asiavirheitä. Inkinen on suhtautunut julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Seiskan juttuun lähinnä neutraalisti, lehti toteaa lähettämässään tiedotteessa.

Seiskan tiedotteen ovat allekirjoittaneet vastaava päätoimittaja Eeva-Helena Jokitaipale ja päätoimittaja Marko Petäjäjärvi.

Seiskan tietojen pohjalta rikosepäilyistä uutisoi myös Iltalehti verkkosivuillaan. SIG-yhtye on kehottanut nettisivuillaan boikotoimaan Seiskaa ja Iltalehteä.

- Tilanne on äärimmäisen hankala ja herkkä. Mutta ihan puhtaasti uutisoinnin näkökulmasta siinä ei ole mitään ihmeellistä, koska artisti Inkistä oli kuultu rikollisesta teosta epäiltynä, kommentoi Iltalehden päätoimittaja Petri Hakala eilen STT:lle.

Iltalehden verkkosivuilta ei enää tänään löytynyt kyseistä juttua. Yhtye kertoo pyytäneensä jutun poistamista verkkosivuilta useaan otteeseen.

Uutisointia ei ainakaan toistaiseksi punnittane Julkisen sanan neuvostossa, sillä yhtään uutta kantelua ei ole saapunut. Seiskan jutusta ehdittiin jo kannella, mutta kantelija ei lähtenyt anomaan lupaa siihen omaisilta. Julkisen sanan neuvosto arvio päätöksissään, onko julkaisija rikkonut hyvää journalistista tapaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.