Seinäjoki aikoo muistaa Pitkämäkeä

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki saa maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa mieluisan tehtävän. Kaupunginhallituksen esittelijänä toimiva hallintotieteiden tohtori saa nimittäin käynnistää pohdinnan siitä, miten asuinkunta muistaa tuoretta keihäänheiton maailmanmestaria Tero Pitkämäkeä.

- Ilman muuta tämä on meidän etuoikeus. Mutta katsotaan nyt, miten Tero itse haluaa että häntä muistetaan, Rasinmäki ennakoi.

Pitkämäki on kotoisin Ilmajoelta, asuu Seinäjoella ja edustaa Nurmon Urheilijat -99 -seuraa. Pitkämäen pohjalaisesta kohtalonkolmiosta Seinäjoki ja Nurmo ovat osana pian syntyvää uutta Seinäjokea. Valtuustot ovat nimittäin päättäneet toukokuussa, että Seinäjoki, Nurmo ja Ylistaro yhdistyvät 2009 yhdeksi kunnaksi.

- Tämä on hieno asia uudelle Seinäjoelle, Rasinmäki myhäilee.

Varaa Pitkämäen muistamiseen Seinäjoella ainakin pitäisi olla, sillä kunnan talous on Rasinmäen mukaan hyvässä kunnossa.

- Talous on vakaa. Palvelut ovat ihan loistokunnossa ja sen lisäksi pystymme vielä investoimaan lisää, joudumme rakentamaan lisää päiväkoteja ja kouluja, kun kasvu on näin voimakasta, sanoo Rasinmäki, joka 1980-luvulla työskenteli Ähtärin kunnan taloussihteerinä ja Etiopiassa Mekane Yesus -kirkon Hosainan hiippakunnan talouspäällikkönä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja