Mainos

Seinäjoella hyviä kokemuksia Internetin hoitajapalvelusta

Seinäjoen terveyskeskuksessa kokeillaan uudenlaista asiakaspalvelujärjestelmää Internetissä. Terveyskeskuksessa on kuukauden päivät ollut käytössä järjestelmä, jossa voi Internetin välityksellä tiedustella neuvoja erilaisiin terveydellisiin ongelmiin.

Muiden paikkakuntien vastaavanlasista järjestelmistä Seinäjoki poikkeaa siinä, että sairaanhoitajilla on Internetin kautta pääsy potilastietoihin ja neuvot kysyjälle voidaan antaa potilashistoria huomioiden. Osastonhoitaja Sirpa Syrjälä pitää uutta järjestelmää monipuolisena.

-Yhteydenottoja on tullut laidasta laitaan ostopalvelusopimuksista; on ohjattu kuntoutukseen, puheterapeutille, laboratorioon, röntgeniin, lääkärin vastaanotolle ja osalle on riitänyt minun antamani neuvot, kertoo Syrjälä Seinäjoen seudun terveysyhtymästä.

Tyypillinen nettiasiakas on varhaisessa keski-iässä. Terveyskeskuksen lääkärit ja muu henkilökunta ovat verkohoitajan käytettävissä, jotta visaisissa tapauksissa saadaan kysyjälle varmasti oikeat ohjeet.

Järjestelmän edut on huomattu myös lääkärikunnassa, kertoo johtava ylilääkäri Anneli Latvanevala Seinäjoen seudun terveysyhtymästä.

-Mehän tiedämme, että puhelinlinjat ovat usein varsin kuormitettuja ja tämä on hyvin joustava tapa lähestyä. Tulevaisuudessa (järjestelmä) varmasti helpottaa tätä asiakasnäkökulmaa yhteydenotoissa, arvioi Latvanevala.

Potilastiedot eivät liiku Internetissä, tietoturvaongelmaa ei siis ole. Sähköpostin vaihto tapahtuu sekin salattuna, joten ulkopuoliset eivät viestejä pääse urkkimaan.

Internteissä toimivan hoitajapalvelun käyttäjämäärä on lisääntynyt tasaisesti ja sekä asiakkaat että henkilökunta ovat olleet tyytyväisiä.

(MTV3)

Verkkohoitajaan saa yhteyden Seinäjoen seudun terveysyhtymän nettisivuilta
(Kymmenen uutiset 29.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.