Segway-miljonääri kuoli ajettuaan jyrkänteeltä yhtiönsä menopelillä

Segway-kulkuneuvoja valmistavan yhtiön toimitusjohtaja kuoli ajettuaan laitteella kallionkielekkeeltä jokeen.

Brittiläinen Jimi Heselden, 62, löydettiin eilen kuolleena lähellä kotiaan Boston Spassa Pohjois-Englannissa. Poliisin mukaan tapauksessa ei epäillä rikosta. Guardian-lehden mukaan Heselden olisi ollut testaamassa Segwayn maastoversiota.

Kaksipyöräiset, yhden akselin varassa toimivat Segwayt tulivat markkinoille vuonna 2002. Alun perin amerikkalainen yhtiö päätyi brittiomistukseen viime vuoden joulukuussa.

Omaisuutensa Heselden oli ansainnut kehittämillään ammussuojilla, joita käytetään yhä esimerkiksi Afganistanissa ja Irakissa.

Heselden tuli tunnetuksi myös hyväntekijänä. Hän lahjoitti elämänsä aikana hyväntekeväisyyteen lähemmäs 30 miljoonaa euroa, josta hän lahjoitti viikko ennen kuolemaansa lähes 12 miljoonaa.

Huippunopeus lähes 20 kilometriä tunnissa

Sähkömoottoria käyttävä Segway pysyy pystyssä sen asennon tunnistavan gyroskoopin ja tietokoneen avulla. Huippunopeus on lähes 20 kilometriä tunnissa.

Segway-laitteita näkyy satunnaisesti myös Suomen liikenteessä. Niitä ei ole kuitenkaan huomioitu lainsäädännössä. Esimerkiksi Saksan Erfurtissa niitä on hiljattain alettu vuokrata turisteille, joilla on mopokortti.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat