Sebastian Aho teki sen jälleen – suomalaisen putki on koko NHL:n pisin

Katso NHL-ottelun huippuhetket tästä: Sebastian Ahon komea maaliputki jatkui, suomalaispelaajat iskussa.

Jääkiekon NHL:n suomalaishurrikaani Sebastian Aho on jatkanut maalintekoputkeaan jo kuuteen perättäiseen otteluunsa Carolina Hurricanesin voittaessa isännöineen Buffalo Sabresin 5–1.

Aho teki joukkueensa avausmaalin ensimmäisessä erässä kolmannella peliminuutilla, ja tehopisteen syötöstä nappasi Teuvo Teräväinen, joka pääsi pisteille jo 10. pelissä putkeen.

Suomalaisten pistekuningas oli kuitenkin joukkuetoveri Jesperi Kotkaniemi kahdella syöttöpisteellään. Kahteen tehopisteeseen ylsi Kotkaniemen ohella vain yhdysvaltalainen joukkuetoveri Jalen Chatfield.

Kotkaniemi oli syöttämässä ottelun toista maalia, jonka teki avauserässä Stefan Noesen. Kotkaniemi oli mukana myös Brent Burnsin maalissa, joka vei Carolinan vankkaan 3–0-johtoon.

Ahon maaliputki on vertaansa vailla

Sebastian Aho kertoo, miksi Carolina Hurricanes menestyy ja hänellä kulkee 3:33
MTV Urheilun haastattelu: maaleja takova Sebastian Aho kertoo, miksi Carolina Hurricanes menestyy ja hänellä kulkee.

Täysin tyylipuhtaasti ensimmäinen erä ei kuitenkaan Carolinalta mennyt, sillä Buffalon Alex Tuch sai vietyä kiekon läpi Henri Jokiharjun syötöstä ennen erän päättymistä. Tämän tempun myötä ottelun jokainen suomalainen kenttäpelaaja pääsi tehopisteille.

Avauserän maalisateen jäljiltä toinen erä oli verrattain rauhallista nollapeliä, jossa jännitystä saatiin lähinnä molemmin puolin saaduista jäähyistä. Buffalon Tyson Jost sai jäähyn väkivaltaisuudesta ja Carolinan Jalen Chatfield kiinnipitämisestä.

Myös kolmannessa erässä tuomittiin jäähy Carolinan Burnsille korkeasta mailasta. Joukkuetoveri Derek Stepan kasvatti entisestään Carolinan johtoa 4–1-maalillaan erän puolenvälin tienoilla.

Liigan mukaan Ahon verraton maalikimara on tällä hetkellä jatkuvista NHL:n pisin. Carolinan maalia vahtinut Antti Raanta torjui 29 kertaa ja Buffalon portilla vahtinut Ukko-Pekka Luukkonen 29 kertaa.

Boston päihitti Toronton

Kierroksen toisessa ottelussa Toronto Maple Leafs isännöi liigan ykkösen valtaistuimelle ahterinsa pysäköinyttä Boston Bruinsia, jolle Carolina vielä tässä vaiheessa soittelee toista viulua itädivisioonan ja koko liigan herruudesta kisattaessa.

Boston osoitti ottelussa jälleen ansainneen paikkansa, sillä isäntäjoukkue kaatui varmoin ottein 5–2. Ottelun avauserä jäi maalittomaksi, mutta Boston voitti seuranneet erät maalein 2–1 ja 3–1.

NHL:n pääsarja jää tauolle tähdistöottelun ajaksi ja palaa 7. helmikuuta.