"Se on mun!" - Veikkauksen uusi jättipotti villitsee Facebookissa

Kuka tavallinen ihminen tarvitsee noin suurta summaa???

Riitta Virmala kommentoi välittömästi, kun uutinen Veikkauksen uudesta rahapelistä ilmestyi MTV3 Uutisten Facebook-sivulle. Eurojackpotissa arvottavat pääpotit voivat olla 10-90 miljoonaa euroa.

Uudesta pelistä syntyi yhteisöpalvelussa pitkä ja tunteikas keskustelu, jossa ei säästelty huumoriakaan:

Mulle kaikki heti! - Markku Jäntti

Kohta ne on markkoja! - Arto Kivineva

Täh, Kreikka ei ole mukana ? ;) - Timo Havukainen

Myös pohdinta voittamisen todennäköisyydestä otti nopeasti tulta alleen. Tiedon välitti Riikka Helena Ketola:

No niin 1:59 miljoonaan on todnäk voittoon! Se on mun!

"Pieniä voittoja helpompaa saada"

Veikkauksen viestintäpäällikkö Susanna Virén vahvistaa, että siinä missä Lotossa päävoiton todennäköisyys on 1:15 miljoonaan, Eurojackpotissa se on 1:59 miljoonaan.

Eurojackpotia pelataan valitsemalla 5 numeroa luvuista 1-50 sekä 2 tähtinumeroa luvuista 1-8. Virénin mukaan Eurojackpotissa voi Lottoa helpommin saada pieniä voittoa aina muutamasta eurosta alkaen.

- Jo saamalla kolme numeroa oikein voittaa jo jotain, hän kertoo.

Menevätkö voitot kuitenkin useimmiten väkiluvultaan suuriin maihin, kuten Saksaan ja Italiaan? Virénin mukaan aika näyttää.

- Esimerkiksi Viking Lotto on Norjassa huippusuosittu, minkä vuoksi päävoitto menee usein sinne. Ruotsissa sitä ei pelata niin paljon.

Virén ei usko, että uusi arvontapeli syrjäyttää Lottoa. Hän myös toteaa, että Eurojackpot näkyy julkisuudessa vähemmän ja houkuttaa kenties enemmän nuorempia pelaajia.

Kritiikkiä ja peruskysymyksiä

Facebook-keskustelussa kuultiin myös kriittisiä ääniä liittyen Veikkauksen yhteistyöhön ulkomaisten peliyhtiöiden kanssa.

Vaikka Suomen veikkaus olisi kuinka luotettava ja kuin onkin, en pistä euroakaan sellaiseen peliin jossa joku muu voi saada tuottoa siitä - Jan Sandberg

Kautta linjan keskustelussa palattiin kuitenkin perinteisten kysymysten äärelle.

Minä ainakii jos voitan niin ehkä vaihdan auton ja lyhyen etelänmatkan tekisin. Töitä en kyllä lopettaisi, muutenhan ei olisi elämässä mitään sisältöä. :) - Tiina Nevalainen

Lue myös:

    Uusimmat