Mainos

SDP tyrmistyi Halla-ahon kommenteista

SDP:n eduskuntaryhmä ilmoittaa kannanotossaan olevansa tyrmistynyt eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana toimivan Jussi Halla-ahon edesottamuksista, eikä hyväksy niitä.

Eduskuntaryhmien on käsiteltävä perussuomalaisten kansanedustajan Halla-ahon asemaa yhdessä, linjaa SDP:n eduskuntaryhmä.

Korkeimmassa oikeudessa sakkotuomion saanut Halla-aho ilmoitti eilen tiedotteessaan, ettei aio erota hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Lisäksi hän ilmoitti pitävänsä tuomiota vääränä ja totesi, ettei korkeimman oikeusasteen päätöstä ei kannata pitää minään "taivaallisena totuutena".

– Halla-ahon lainvastainen toiminta, josta hän on saanut oikeuden tuomion, on jo sinänsä vakava asia. Asian tekee vielä vakavammaksi Halla-ahon julkinen kommentointi, jossa hän ylimielisesti vähättelee toimintaansa ja oikeuden siitä langettamaa tuomiota. Kansanedustajan, puhumattakaan tuomion perusteena olevia asioita käsittelevän valiokunnan puheenjohtajan tehtävästä käsin hänen kommenttinsa ovat käsittämättömiä, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

SDP:n eduskuntaryhmä kertoo pitävänsä hallintovaliokunnan työskentelyn, eduskunnan arvovallan ja Suomen kansainvälisen maineen kannalta hyvin valitettavana, että Halla-aho ei näe syytä muuttaa käyttäytymistään, vaan aikoo jatkaa lainvastaista toimintaansa perussuomalaisten tuella.

Halla-aho tuomittiin perjantaina 50 päiväsakon rangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi hänet määrättiin poistamaan osia blogikirjoituksestaan. Halla-aho julkaisi islamia ja somaleita koskeneet väittämänsä blogikirjoituksessaan kesällä 2008.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti, ettei perussuomalaiset aio käsitellä Halla-ahon tuomiota puolueen sisällä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.