Schumi odottaa vaikeuksia, Häkkinen hyvää showta

Michael Schumacher kuvaa Indianapoliksen F1-rataa haastavaksi, koska autot tulevat kulkemaan ovaaliradan osuudella yli 320-340 km/h, mutta toisaalta radan mutkaisempi ja hitaampi osuus vaatii paljon downforcea.

- Speedwayn kallistetut kurvat ja erittäin nopea suora sekä hidas keskiosuus radasta tulevat olemaan jotain aivan uuttaa, ajatellen autojemme säätämistä. Suoranopeus tulee olemaan tärkeätä ohitusten kannalta, mutta kun samanaikaisesti tarvitsemme paljon aerodynaamista pitoa radan hitaammalla osuudella, sen kombinaation löytäminen ei tule olemaan helppo tehtävä, totesi edellisen osakilpailun Italian Grand Prix:n voittaja.

Mika Häkkinen puolestaan odottaa ajamista uudella radalla.

- Odotan todella paljon paluuta takaisin USA:han, missä aloitin oman F1-urani Phoenixissä 1991. Luonnollisesti kyseessä on täysin uusi rata, joka on aina suuri haaste, mutta uskoisin meidän pystyvän tarjoamaan hyvän shown amerikkalaiselle yleisölle. Insinööreillämme on jo nyt aika hyvä käsitys siitä miten automme tulee säätää, mutta minun on silti itse löydettävä kaikki jarrutuspaikat sekä ajolinjat eri mutkissa. Ne eivät kuitenkaan selviä ennen perjantain vapaita harjoituksia, totesi Mika Häkkinen.

McLarenin päällikkö Ron Dennis, odottaa tallin jatkavan hyviä perinteitään USA:ssa, missä he ovat voittaneet viimeiset neljä siellä ajettua kilpailua.

- Meillä on erittäin paljon puhuva historia Amerikan osakilpailuista. Olemme kaikkein menestyksellisin F1-valmistaja USA:ssa ja tavoitteenamme on jatkaa sitä perinnettä tulevanakin viikonloppuna, totesi Ron Dennis. Frank Williams toivoo USA:n GP:n vahvistavan lajin aseman Pohjois-Amerikassa.

- Indianapolis edustaa loistavaa tilaisuutta formula ykkösille vakiinnuttaa asemansa uudestaan Yhdysvaltojen maaperällä. Tarvitsemme hyvän uuden alun ja tätä parempaa paikkaa ei sille voisi kuvitella. Toivon hartaasti, että kilpailusta tulee hyvä. Eikä pieni sadekaan olisi pahitteeksi, sillä amerikkalaiset eivät ole koskaan nähneet kunnon kilpailua sadesäällä. Sen jälkeen he helpommin ymmärtäisivät miksi F1-kuljettajat ovat maailman parhaita kilpa-autoilijoita.

Lue myös:

    Uusimmat