Savonlinnalle jopa 100 miljoonan tappiot oopperajuhlien perumisesta – näin festarikielto iskee kaupunkiin

Hallituksen festarilinjaus voi tietää 100 miljoonan tappioita Savonlinnalle – MTV jalkautui pulassa olevaan kaupunkiin 6:28
Näin koronavirus ja Savonlinnan oopperajuhlien peruuntuminen vaikuttavat kaupungin talouteen – katso kaupunginjohtajan haastattelu MTV Uutiset Livestä!

Peruuntuneiden tapahtumien vuoksi kaupungeilla jää saamatta miljoonien eurojen tulot. Näin arvioi myös Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine. Savonlinnassa järjestetään vuosittain kansainvälisesti suositut oopperajuhlat.

– Summaa suurentaa se, että oopperajuhlillakävijät kuluttavat myös esimerkiksi hotelli- ja ravintolapalveluita, Laine kertoo.

Synkistä näkymistä huolimatta Laine näkee Savonlinnan kesässä vetovoimaa ilman oopperajuhliakin ja yrittää nähdä tilanteessa myös hyviä puolia.

– Nyt on hyvä tilaisuus kehittää Savonlinnan matkailupalveluita. Kaupungin elinkeinotoiminta on jo kehittämässä tähän tilanteeseen sopivia palveluita. Täytyy muistaa, että kyse on kuitenkin vain yhden vuoden notkahduksesta.

Kaupunginjohtaja listaa Savonlinnan hyviksi puoliksi turvallisuuden, puhtauden ja luonnonläheisyyden, jonka hän uskoo houkuttelevan kaupunkiin paljon kansainvälisiä turisteja. 

– Kyllä tässä on silti riskiä konkursseille, mutta on hyvä, että myös valtiolta saadaan tukea.

Katso kaupunginjohtajan koko haastattelu MTV Uutiset Livestä ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat