Sauli Niinistö ärähti Venäjän ja Ukrainan kiristyneestä tilanteesta: "Venäjän tulee sallia vapaa merenkulku sitoumustensa mukaisesti"

Ukraina julkaisi videon, jossa venäläinen sota-alus kiilaa ukrainalaista alusta 1:14

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kommentoinut Ukrainan ja Venäjän välistä tilannetta tänään.

Ukrainalta video: Tällä tavalla Venäjän sota-alus kiilasi ukrainalaisen laivan eteen – törmäys aiheutti valtavan rysähdyksen

Presidentti Sauli Niinistö antoi lausuntonsa Kertshinsalmella Ukrainan ja Venäjän välillä tapahtuneesta tilanteesta, jossa venäläiset kaappasivat ukrainalaisia sota-aluksia haltuunsa.

Venäläisten mukaan ukrainalaiset loukkasivat Venäjän aluerajoja.

– Suomen valtiojohto seuraa Kertshinsalmen tapahtumia tarkasti ja olen keskustellut tilanteesta pääministeri Sipilän ja ulkoministeri Soinin kanssa. Jännitteen lieventämiseksi tulee Venäjän sallia vapaa merenkulku sitoumustensa mukaisesti ja ryhtyä toimiin ukrainalaisalusten ja niiden miehistön palauttamiseksi, Niinistö kommentoi.

Hänen mukaansa epävakaus alueella on jatkunut jo pitkään ja tilanteen etenemisen riski on korkea.

– On ensiarvoisen tärkeää, että kansainvälinen yhteisö reagoi tapahtumiin viipymättä. YK:n turvallisuusneuvoston hätäistunto on tarpeellinen, jotta tilanne saadaan pikaisesti vakautettua. Riippumaton kansainvälinen tutkimus tapahtumien kulusta on myös tarpeen, Niinistö ärähti.

Lue myös:

    Uusimmat