Saudi-Arabian kruununprinssi ostamassa Manchester Unitedin? Valtio kiistää brittilehden huhun

Brittilehti The Sun julkaisi maanantaina aamuyöllä uutisen, jonka mukaan Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman suunnittelisi ostotarjousta Valioliigajätti Manchester Unitedista. Saudi-Arabian mediaministeri kiistää huhut.

Mediaministeri Turki al-Shabanah totesi Twitterissä, että ostohuhut ovat ”täysin vääriä”. Hän kuitenkin myönsi, että Saudi-Arabian eläkerahasto olisi neuvotellut sponsorisopimuksesta Manchester Unitedin kanssa.

Brittilehti The Sun kertoi maanantaina aamuyöllä, että bin Salman olisi tekemässä 3,8 miljardin punnan eli noin 4,3 miljardin euron suuruista ostotarjousta Unitedista, joka kuuluu jalkapallon tunnetuimpiin suurseuroihin.

Lehden mukaan tarjous oli suunnitteilla jo viime lokakuussa, mutta tuolloin Istanbulissa Saudi-Arabian konsulaatissa tapahtunut toimittaja Jamal Khashoggin murha olisi jäädyttänyt kaupanteon.

The Sunin mukaan tarjoushinta on ehdollinen sille, että seura varmistaa paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa. Lehden mukaan ostosta tuskin sovitaan, ennen kuin seura on varmistanut paikkansa liigan karsinnoissa.

Manchester Unitedin omistajina on 14 vuoden ajan ollut Glazierin perhe, joka osti seuran aikanaan 790 miljoonalla punnalla eli nykykurssilla noin 900 miljoonalla eurolla.

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.


Lue myös:

    Uusimmat