Sasu Hovi piti Tapparalle puhtaan nollan

Tampereen Tappara katkaisi tiistaina jääkiekon SM-liigassa neljän ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa. Tamperelaiset kaatoivat kotikaukalossaan Rauman Lukon maalein 7-0 (4-0, 3-0, 0-0).

Tamperelaisten voiton salaisuutena oli tehokas ylivoimapeli. Kirvesrinnat iskivät Lukon verkkoon peräti neljä ylivoimamaalia. Tamperelaisten tähti Lukon kaadossa oli 19-vuotias maalivahti Sasu Hovi, joka pelasi tiistaina uransa ensimmäisen pelin SM-liigassa ja piti heti maalinsa puhtaana. Hovi torjui ottelussa 25 kertaa. Kiivaimmin lukkolaiset pommittivat Tapparan maalia päätöserässä, jolloin Hovi joutui venymään 12 torjuntaan.

-Tämä oli helppo peli ensimmäiseksi ottelukseni liigassa. Kun joukkueemme teki niin paljon maaleja, olimme koko ajan etulyöntiasemassa, eikä maalivahdille tullut missään vaiheessa paineita.

-Koko joukkueelle täytyy antaa kiitosta siitä, että se puolusti lopussa hyvin ja pelasi minulle tätä nollapeliä, Sasu Hovi kertoi pelin jälkeen.

Toinen Tappara-tähti Lukko-ottelussa oli puolustaja Mikko Luoma, jonka virheestä Pelicans iski perjantaina jatkoajalla 3-2-voittomaalinsa. Tiistaina Luoma oli tulta ja tappuraa. Luoma viimeisteli ylivoimalla kotijoukkueen 3-0- ja 4-0-johtomaalin. Lisäksi laituri Marko Ojasen 6-0- ylivoimamaalissa Luoma oli syöttäjänä.

Lukko vaihtoi maalivahtinsa toiseen erään. Petri Vehasen tilalle luisteli Jan Lundell, mutta vaihdosta huolimatta Lukon maaliverkko soi kolme kertaa.

Ottelun missään vaiheessa raumalaiset eivät ehtineet liukkaasti liikkuneen tamperelaisryhmän kyytiin. Etenkin Aleksander Barkovin johtama ketju, laidoilla Jussi Tarvainen ja Marko Ojanen, pyöritteli antaumuksella raumalaisia. Tapparan 1-0-johtomaali oli tämän ketjun koulumaali: Jussi Tarvainen ampui toisesta aallosta yläpesään,kun laituri Marko Ojanen tyrkkäsi namupassin laidasta suoraan lapaan.

Tappara palaili taas omaan pelitapaansa. Kirvesrinnat antoivat kiekon tehdä enimmät työt. Vasta ottelun ratkettua sortuivat kirvesrinnat muutaman kerran kuskaamaan kiekkoa, kun syöttö olisi ollut parempi vaihtoehto.

Ottelutilastot:

Tappara-Lukko 7-0 (4-0, 3-0, 0-0)

1. erä: 6.12 Jussi Tarvainen (Marko Ojanen-Aleksandr Barkov) 1-0, 9.14 Johannes Alanen 2-0, Lukko aikalisä 9.14, 13.34 Mikko Luoma (Tarvainen) 3-0 yv, 16.29 Luoma (Janne Ojanen) 4-0 yv. Jäähyt: 1.28 Sami Venäläinen T 2 min, 10.34 Arto Kuki T 2 min, 12.16 Teemu Normio L 2 min, 14.47 Matti Kaipainen L 2 min.

2. erä: 22.08 Marko Mäkinen (Kuki-Venäläinen) 5-0, 27.06 M Ojanen (Luoma-Barkov) 6-0 yv, 37.35 Jyrki Välivaara (J Ojanen-Jani Hassinen) 7-0 yv. Jäähyt: 23.48 Barkov T 2 min, 26.27 Janne Niskala L 2 min, 29.20 Pasi Puistola T 2 min, 30.12 Mäkinen T 2 min, 33.02 Ville Piekkola L 2 min, 36.42 Piekkola L 2 min, 38.46 Markus Jämsä L 2 min.

3. erä: Maaliton. Jäähyt: 45.31 Venäläinen T 2 min, 53.57 Barkov T 2 min, 53.57 Marko Toivonen L 2 min, 56.26 Tuukka Mäntylä T 2 min, 59.15 Välivaara T 2 min.

Jäähyt yht: Tappara 9x2 min = 18 min, Lukko 7x2 min = 14 min.

Torjunnat: Sasu Hovi T 7+6+12=25, Petri Vehanen L 13+(0)+(0)=13 (vaihto 20.00/4-0), Jan Lundell L (0)+12+14=26.

Tuomarit: Kari Aarvala ja Simo Saarinen (Panu Bruun ja Antti Lajunen).