Mainos

Sanomalehti Itä-Savo juhlii 100-vuotista taivaltaan

Savonlinnan seudulla ilmestyvä sanomalehti Itä-Savo juhlistaa sadan vuoden merkkipaaluaan valokuvanäyttelyllä. Näyttelyssä on mukana valokuvia viideltä vuosikymmeneltä.

Sanomalehti Itä-Savon 100-vuotisjuhlanäyttely Sata salamaa avautuu perjantaina Savonlinnan maakuntamuseossa. Juhlanäyttely kertoo, kuinka Itä-Savossa on tehty työtä vuosikymmenien aikana.

Näyttelyn on koonnut lehden kokenut valokuvaajakaarti. Esillä on kuvia Soila Puurtiselta, Yrjö Ruotsalaiselta ja Timo Seppäläiseltä sekä jo eläkkeelle jääneiltä valokuvaajilta Rauno Hietalammelta ja Pauli Lundénilta.

Valokuvanäyttelyssä on sekä mustavalkeita että värillisiä lehtivalokuvia noin viideltä vuosikymmeneltä. Näyttelyn vanhimmat otokset painottuvat sanomalehden tekniikan ja toimintatapojen esittelyyn. Näyttelyssä pyörii myös tauotta kaksi valokuvaajien tekemää multivisioesitystä. Näyttely on esillä 25. marraskuuta saakka.

Savonlinnassa ilmestyvän Itä-Savon levikki on runsaat 18 100. Lukijoita lehdellä arvioidaan olevan noin 50 000. Seitsemän kertaa viikossa ilmestyvän lehden päätoimittaja on Kyösti Pienimäki. Suomessa on vain 31 Itä-Savoa vanhempaa, edelleen ilmestyvää sanomalehteä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.