Mainos

Sampo Pankin verkkopalvelu pimenee pääsiäiseksi

Sampo Pankin asiakkaiden verkkopalvelut pimenevät pääsiäisen ajaksi, kun pankki vaihtaa käyttöön tanskalaisemo Danske Bankin tietojärjestelmät. Käteisen nosto automaateista ja pankki- sekä luottokorteilla maksaminen sujuu silti normaalisti. Myös pankin tekninen asiakastuki ja korttien sulkupalvelu toimivat läpi pääsiäisen, viestintäjohtaja Hannu Vuola lupaa.

Pääsiäisen jälkeisenä tiistaina verkkopankki avautuu käyttäjille täysin uudessa kuosissa. Myös Sampo Pankin konttorien värit vaihtuvat punaisesta sinivalkoiseen.

Massiivinen it-operaatio on pankin mukaan Pohjois-Euroopan suurin ja maksaa yhteensä noin 200 miljoonaa euroa.

- Pääsiäispyhien isoin urakka on se, että kaikki pankin tietokoneet vaihdetaan myös fyysisesti uusiin laitteisiin. Se päästään aloittamaan vasta sitten, kun konttorien ovet torstaina sulkeutuvat, Vuola sanoo.

Itse tietojärjestelmien ohjelmointi on jo pitkälti valmiina. Pääsiäispyhinä tehdään vielä viimeisiä testauksia, joiden pitäisi varmistaa yhteyksien kitkaton toiminta tiistaiaamuna. Pyhien jälkeisiksi päiviksi pankin puhelinpalvelua on vahvistettu lisäväellä.

Tuhannet joutuvat päivittämään koneitaan

Sampo Pankin verkkopankkia käyttää yhteensä noin 800 000 suomalaista. Heistä moni havahtui uudistukseen jo pari viikkoa sitten, jolloin verkkopankissa otettiin käyttöön uusi tietoturvaratkaisu. Se vaatii riittävän uuden www-selaimen ja Java-ohjelmistoversion.

Päivityksiä vaativia yhteyksiä on ollut jopa 50000 käyttäjällä. Tarkkaa lukua on Vuolan mukaan vaikea arvioida, koska moni asiakas käyttää nettipankkia sekä kotoa että työpaikalta.

Pankin puhelinpalvelu ei muutoksesta huolimatta ole kuormittunut tavallista enempää, joten valtaosa käyttäjistä on ilmeisesti onnistunut tekemään päivitykset itse. Ohjeet löytyvät pankin nettisivulta tai verkkopankista, ja tarvittaessa tukea saa puhelimitse tai konttoreista.

Arviolta noin 5000 Sampo Pankin asiakasta joutuu uuden verkkopankin käyttöä varten vaihtamaan ikääntyneen tietokoneensa kokonaan uuteen. Heille pankki on lähettänyt kirjeen, jossa tarjoutuu sponsoroimaan laitehankintaa sadalla eurolla. Vuolan mukaan tarjous on niin tuore, ettei pankilla vielä ole tietoa kuinka moni siihen on tarttumassa.

Verkkopankki sulkeutuu kiirastorstaina kello 18.30 ja avautuu uudestaan vasta tiistaina. Pankki kehottaa asiakkaita hoitamaan verkkopankkiasiat ajoissa, sillä palvelun katkaisu tarkoittaa kaiken verkkoliikenteen keskeytymistä. Myös muihin verkkopalveluihin kirjautuminen Sampo Pankin kautta on pääsiäispyhinä mahdotonta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.