Salo: Ensi kaudella nähdään todella nopea Hamilton

Mika Salo povaa, että F1-sarjan kuljettajien maailmanmestaruuden sunnuntaina voittanut McLaren-tallin Lewis Hamilton on kovassa iskussa myös ensi kaudella.

- Mestaruus toi Hamiltonille varmasti itseluottamusta ihan älyttömästi. Ensi vuonna tullaan varmasti näkemään todella nopea Hamilton, Salo totesi keskiviikkona MTV3:n haastattelussa.

Salon mukaan Hamilton myös ansaitsi mestaruutensa, vaikka voittikin yhden osakilpailun vähemmän kuin Ferrarin Felipe Massa.

- Oikea mies voitti mestaruuden lopussa, vaikka Hamilton ei oma suosikkini ollutkaan. Hyvin hän kuitenkin ajoi koko vuoden, Salo jatkoi.

Oman juniorikuljettajien akatemian keväällä aloittava Salo toteaa Hamiltonilla olleen ollut hyvät taustavoimat auttamassa häntä historian nuorimmaksi F1-maailmanmestariksi.

- Kovalla halulla ja kovalla taustaryhmällä mikä vaan on mahdollista, Salo pohti.

Kovalaiselle sympatiaa

Salo toivoo McLarenilla ensi kaudella jatkavan Heikki Kovalaisen pystyvän paremmin taistelemaan Hamiltonin kanssa tallin sisäisessä kamppailussa.

- Toivon, että Heikki pystyy vähän parempaan kuin tänä vuonna. Nyt Heikki ei pysynyt oikeastaan lainkaan Hamiltonin perässä kisoissa - heidän kisavauhtinsa oli ihan eri.

Salon mukaan McLaren-tallin sisäinen taistelu on monen asian summa.

- Jos Hamiltonille tosiaan tehtiin sitä maailmanmestaruutta kauden alusta lähtien ja Heikki oli apukuskina alusta lähtien, niin Heikki on joutunut ajelemaan erilaisilla säädöillä ja testaamaan Hamiltonille, eikä ole saanut keskittyä siihen omaan ajamiseen. Kyllähän siitä oma suorituskin kärsii, Salo puntaroi.

Salo povaa tulevalla F1-kaudella tapahtuvan jo sääntömuutosten myötä pieniä muutoksia tallien voimasuhteisiin. Yksi asia on hänen mukaansa varmaa: McLaren ja Ferrari jatkavat kärkitaisteluaan.

- Ei ne kaksi ekaa tiimiä mihinkään muutu. Mutta mikä tulee olemaan se kolmas vahva siinä? Renault teki aika hyvää nousua loppuvuodesta ja tulee olemaan kova. Lopuista on vaikea sanoa, Salo sanoi.

Teksti ja haastattelu: Tero Koivula

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat