Mainos

Saksassa pidätetty aselastia kuljettanut mies oli matkalla Pariisiin – yhteys iskuihin?

Viime torstaina Baijerissa Etelä-Saksassa pidätetty montenegrolainen mies oli mitä ilmeisimmin matkalla Pariisiin. Miehen henkilöautosta löytyi suuri määrä aseita ja räjähteitä.

Bayerische Rundfunkin poliisilähteistä saamien tietojen mukaan autosta löytyi asiakirjoja, jotka viittaavat vahvasti siihen, että 51-vuotias mies oli matkalla Ranskan pääkaupunkiin.

Saksan tiedotusvälineissä on jo spekuloitu, että Salzburgin ja Münchenin välisellä moottoritiellä pidätetyllä montenegrolaisella olisi suora yhteys Pariisin terrori-iskun tekijöihin. Näihin epäilyihin ei ole saatu virallista vahvistusta.

Mies ylitti VW Golf-henkilöautollaan Saksan ja Itävallan välisen rajan. Hänet pidätettiin myöhemmin moottoritien levähdyspaikalla Baijerin poliisin rutiinitarkastuksessa, jossa etsitään ihmissalakuljettajia.

Ratsiassa autosta löytyi pistooli. Myöhemmin Münchenissä, kun autoa purettiin, viranomaiset löysivät kahdeksan kalasnikovia, pistooleita ja erilaisia räjähteitä.

Bayerische Rundfunkin mukaan aseiden , räjähteiden ja autoon rakennetun kätkön perusteella poliisi on tehnyt sen johtopäätöksen, että tekijät ovat ammattimaisesti ja suunnitellusti toimivia rikollisia tai terroristeja.

Montenengrolainen mies on ollut pidätettynä viime torstaista asti. Hänellä ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Mies ei ole suostunut puhumaan poliisin kanssa eikä hän ole pyytänyt itselleen asianajajaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.