Mainos

Saksassa liikkeellä myrkyllistä kananrehua

Saksan luomukanaloista on löytynyt vehnärehuun sekoitettua hengenvaarallista torjunta-ainetta. Myrkyn alkuperää ei tiedetä.

Nitrofeeni-nimistä rikkaruohomyrkkyä on havaittu ainakin kuuden osavaltion alueella, ja sitä on saattanut päästä myös kuluttajien ruokapöytiin. Myrkyn alkuperä on hämärän peitossa.

Kyse on nitrofeeni-nimisestä torjunta-aineesta, jota on löydetty kanojen rehuksi tarkoitetusta vehnästä. Nitrofeeni on pahamaineista myrkkyä, joka kiellettiin Suomessa jo vuonna -80, ja EU:ssa kahdeksan vuotta myöhemmin.

Nitrofeenia on paljastunut rutiinitarkastastuksissa nimenomaan luomutiloille tarkoitetuista vehnäeristä - tosiasia, jonka ansiosta hallituksen luomuviljelyäsuosiva politiikka on jo ehditty kyseenalaistaa. Myrkyllistä rehua on toimitettu yli sataan kanalaan, ja on mahdollista, että niiden tuotteita on jo ehtinyt vähittäismyyntiin.
Vielä ei tiedetä, mistä nitrofeenia on elintarvikeketjuun päässyt. Yksi epäilyn kohde on entisen DDR:n maaperä, sillä Itä-Saksassa nitrofeeni oli suosittu torjunta-aine. Toinen mahdollisuus on myrkyllisen vehnän salakuljettaminen Itä-Euroopasta.

Raivostunut maatalousministeri Renate Kuhnast on komentanut luomutuottajat luokseen Berliiniin huomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.