Saksan poliisi tutkii ”natsioluen” kieltämistä

4:12
Videolla Ben Zyskowicz liikuttui puhuessaan holokaustista selvinneestä isästään.

Natsityylistä olutetikettiä pidetään täysin mauttomana. Tänään koko maailma muistaa holokaustin uhreja.

Saksan poliisi tutkii natsietiketeillä varustetun oluen myyntiä. Natsisymbolit ovat kiellettyjä Saksassa. Niiden käyttö on laitonta ja se sallitaan ainoastaan tietyissä kulttuurikonteksteissa.

– Minua hävettää niin paljon, kirjoitti Itä-Saksan alueen poliisipäällikkö Götz Ulrich Facebookissa julkaistuaan kuvia saksalaisen panimon natsiolueesta.


Tänään vietetään holokaustin ja muiden toisen maailmansodan joukkomurhien uhrien muistopäivää. 

Kansainvälisen holokaustin muistopäivän päivämääräksi on länsimaissa yleisesti vakiintunut tammikuun 27. päivä, jolloin keskitys- ja tuhoamisleireistä suurimman, Auschwitzin, vangit vapautuivat vuonna 1945. Auschwitzissa tapettiin arviolta 1,1 miljoonaa ihmistä, joista suurin osa oli juutalaisia. Lisäksi Auschwitzissa surmattiin muun muassa romaneja, venäläisiä sotavankeja ja puolalaisia.

"Natsiolutta" on myyty Saksassa "natsihintaan" – 18,88 euroa per laatikko. Uusnatsit pitävät lukua 18 merkittävänä, sillä aakkosten 8 ensimmäistä kirjainta tarkoittavat AH:ta eli Adolf Hitleriä ja luku 88 tarkoittaa heille samaa kuin "Heil Hitler".

Poliisipäällikkö Ulrichtin mukaan "natsiolutta" on ollut myynnissä ainakin Saksi-Anhaltin osavaltiossa ja se on ollut todella suosittua.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja