Saksa on aina selviytynyt jalkapallon MM-turnaukseen, kun sillä on ollut osallistumisoikeus. Vuonna 1930 Saksa ei osallistunut kisoihin ja 1950 sitä ei päästetty mukaan toisen maailmansodan tapahtumien takia.
Ensimmäisen maailmanmestaruutensa Saksan liittotasavalta (Länsi-Saksa) voitti Sveitsissä 1954. Legendaarista 3-2 finaalivoittoa Unkarista kutsutaan Saksassa Bernin ihmeeksi. Tuohon aikaan Unkari hallitsi kansainvälistä jalkapalloa ylivoimaisesti ja finaalin piti olla sille läpihuutojuttu. Saksalaiset ylittivät kuitenkin itsensä ja toivat itsetuntoa valtavista sotatraumoista kärsineelle kotimaalleen.
Toista kertaa saksalaiset olivat finaalissa Lontoon Wembleyllä 1966, mutta Englanti oli tuolloin parempi jatkoajan jälkeen 4-2. Vuonna 1974 kotikisoissa Münchenissä Länsi-Saksa koki alkulohkossaan arvovaltatappion hävittyään DDR:lle 0-1, mutta tappio ei estänyt länsisaksalaisia pääsemästä finaaliin. Hollanti oli finaalissa selkeä suosikki ja siirtyi alussa Johannes Neeskensin rankkarilla 1-0 johtoon. Paul Breitner tasoitti rankkarista kuitenkin 1-1 ja voittomaalin viimeisteli Gerd Müller, joka vuoteen 2006 saakka piti hallussaan MM-kisojen maaliennätystä (14 maalia).
1980-luvulla saksalaiset olivat finaalissa Espanjassa 1982 ja Meksikossa 1986, mutta tuloksena oli kummallakin kerralla hopeaa. Espanjan finaalin voitti Italia 3-1 ja Meksikon finaalin Argentiina 3-2. Italian kisoissa 1990 saksalaiset saivat Argentiinasta makean revanssin voittamalla Diego Maradonan ja kumppanit finaalissa 1-0. Maailmanmestaruuden ratkaisseen voittomaalin ampui kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuspotkusta Andreas Brehme. Berliinin muurin murtumista mestaruudella juhlistanut Länsi-Saksa oli kiistattomasti turnauksen paras joukkue.
USA:ssa 1994 Saksa hävisi puolivälieräottelussa Bulgarialle 1-2 ja Ranskassa 1998 Kroatia voitti saksalaiset puolivälierässä tylysti 3-0. Korean ja Japanin kisoissa saksalaiset esiintyivät jälleen finaalissa, vaikka etukäteen joukkueelta ei suurta menestystä odotettu. Finaaliottelussa Brasilian Ronaldo oli saksalaisille liian kova vastustaja ja jyräsi Brasilian maaleillaan voittoon lukemin 2-0.
Vuoden 2006 kotikisoissaan Saksa eteni alkulohkostaan jatkoon näytöstyyliin ja voitti neljännesvälieräottelussa Ruotsin 2-0. Puolivälierissä Saksa voitti Argentiinan rangaistuspotkukilpailussa, mutta välieräottelussa Italia oli parempi jatkoajan jälkeen 2-0. Saksalaisia lohdutettiin lopulta mitalilla, kun Portugali kaatui pronssiottelussa 3-1. Ottelun hahmo oli Bastian Schweinsteiger.
Saksa on niittänyt menestystä myös EM-kisoissa, joissa se on voittanut kultaa 1972, 1980 ja 1996. Vuoden 2008 EM-kisoissa Saksa oli hopealla hävittyään finaalissa Espanjalle 1-0.
Karsinnoissa Etelä-Afrikan MM-kisoihin Saksa ei hävinnyt yhtään ottelua. Tosin Suomi ylsi Saksaa vastaan kahteen tasapeliin.
Joukkue
Päävalmentaja Joachim Löwin 4-4-1-1-pelityyli on saanut Saksan vaativalta lehdistöltä yllättävän paljon kiitosta. Keskikenttä on pystynyt vastustajasta riippumatta rakentamaan hyökkäyksiä tehokkaasti.
Maalivahtipuolella Saksa koki ennen kisoja takaiskun, kun ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Rene Adler loukkaantui, eikä pysty pelaamaan MM-kisoissa. Ykkösmaalivahdiksi saattaakin nousta kokenut Hans-Jörg Butt.
Puolustuksessa Saksan avauksessa ovat tavallisesti Arne Friedrich, Philipp Lahm ja Per Mertesacker. Keskikentän johtohahmoksi kaavailtu kovista vapaapotkuistaan tunnettu, Michael Ballack, joutui jäämään sivuun MM-kisoista nilkkavamman johdosta. Avauskokoonpanon keskikentän luottomiehiä ovat Bastian Schweinsteiger ja Piotr Trochowski. Nuorten maajoukkueessa kunnostautuneet Mesut Özil ja Marko Marin aloittanevat MM-kisoissa penkillä.
Saksan kärkiparin muodostanee puolalaistaustainen Miroslav Klose – Lukas Podolski, joka 2006 MM-kisoissa teki jo tehokasta jälkeä. Muista kärkipelaajista Mario Gomez ja Thomas Müller ovat erinomaisia vaihtomiehiä.
Seuraa heitä
Philipp Lahm
Bayern Münchenin puolustuksen johtohahmona tunnettu pienikokoinen Lahm, 27, pelaa tavallisesti oikealla laidalla. Hänet tunnetaan nopeista nousuistaan ja maajoukkueessa hän on onnistunut kolmesti maalinteossa. Vuoden 2008 EM-kisojen välierässä Turkkia vastaan Lahm teki voittomaalin. Etelä-Afrikan MM-kisoissa Lahm lienee yksi turnauksen parhaista laitapuolustajista, jos Saksa pelaa omalla tasollaan.
Miroslav Klose
Bayern Münchenin puolalaissyntyinen Klose, 31, on yhä Saksan ykköstykki. Bundesliigassa hän on voittanut kaiken mahdollisen ja maajoukkueesta hänellä on tilillään MM-hopeaa ja pronssia sekä EM-hopeaa. Klose on viimeistellyt MM-kisoissa peräti kymmenen maalia ja hän voitti viidellä osumallaan 2006 kisojen maalikuninkuuden. Klosen tyyppinen pelaaja tekee tavallisesti aina maalin, jos hänet unohdetaan maalialueella vapaaksi.
Saksan MM-joukkue (ikä kisojen alkaessa, seura):
Maalivahdit
Manuel Neuer (24, Schalke)
Tim Wiese (28, Werder Bremen)
Jörg Butt (36, Bayern München)
Puolustajat
Marcell Jansen (24, Hampurin SV)
Arne Friedrich (31, Hertha Berlin)
Dennis Aogo (23, Hampurin SV)
Serdar Tasci (23, Stuttgart)
Holger Badstuber (21, Bayern München)
Philipp Lahm (26, Bayern München)
Per Mertesacker (25, Werder Bremen)
Jerome Boateng (21, Hampurin SV)
Keskikenttäpelaajat
Sami Khedira (23, Stuttgart)
Bastian Schweinsteiger (25, Bayern München)
Mesut Özil (21, Werder Bremen)
Piotr Trochowski (26, Hampurin SV)
Toni Kroos (20, Bayer Leverkusen)
Marko Marin (21, Werder Bremen).
Hyökkääjät
Stefan Kiessling (26, Bayer Leverkusen)
Lukas Podolski (25, Köln)
Miroslav Klose (32, Bayern München)
Thomas Müller (20, Bayern München)
Cacau (29, Stuttgart)
Mario Gomez (24, Bayern München).
Päävalmentaja: Joachim Löw (50).
Sumo video id
(MTV3-ESPN)