Saksa raivasi tiensä jalkapallon MM-kisoihin – vain kahden maan paikka selvillä

Saksa on varmistanut paikkansa jalkapallon MM-lopputurnauksessa. Nelinkertaisen mestarin paikka lopputurnauksessa varmistui myöhään maanantaina, kun Saksa kaatoi karsinnoissa Pohjois-Makedonian 4–0. Romanian 1–0-voitto Armeniasta sinetöi Saksan kisapaikan.

Hansi Flickin valmentama Saksa siirtyi johtoon maanantai-iltana Skopjessa pelatun ottelun 50. minuutilla Kai Havertzin maalilla. Timo Werner vei Saksan 70. peliminuutilla ensin 2–1-johtoon ja kasvatti maalieroa entisestään kolme minuuttia myöhemmin. Ottelun viimeisestä maalista vastasi Jamal Musiala, kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia.

– Kun valmentaja pitää sinusta ja luottaa sinuun, se auttaa jokaista hyökkääjää, erityisesti minua. Tarvitsen sitä luottamusta, ja Flick antaa sen minulle 100-prosenttisesti, Werner sanoi ottelun jälkeen RTL-kanavalle.

Saksa on ensimmäinen maa, joka varmisti paikkansa lopputurnauksessa isäntämaa Qatarin lisäksi.