Mainos

SAK:n karu tilasto: Irtisanomisuhan alla elävien määrä tuplaantunut

Yt-neuvottelujen määrä on tuplaantunut viime vuodesta, kertoo SAK.

Yt-neuvottelujen piirissä on tämä vuoden alkupuoliskolla ollut 38 000 työntekijää, kun viime vuonna vastaavaan aikaan yt-neuvottelut koskivat 17 400 työntekijää, selviää SAK:n keräämistä tilastoista.

Suurimmat irtisanojat ovat olleet Puolustusvoimat (1200 työntekijää), Nokia (1000 työntekijää) ja Nokia Siemens Networks (624 työntekijää).

Irtisanottuja oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 8 300. Irtisanomisissa ero viime vuoteen oli noin 2 700 työntekijää eli 49 prosenttia. Lähes puolet irtisanomisista kohdistui pörssiyhtiöihin.

– Luvut kertovat karun totuuden Suomen työllisyyden kehityksestä. Uutta tilanteessa on se, että suurimmat irtisanomiset ovat julkisen sektorin puolella, toteaa SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen.

– Onneksi huikeasti kasvanut työntekijöiden irtisanomisuhka ei näy ihan yhtä huimana irtisanomisten lisääntymisenä. Ilmeisesti yrityksissä on uskottu taloudellisen tilanteen paranemiseen ja joko lomautettu tai pidetty väki töissä, Tukiainen jatkaa.

Kuluvan ja viime vuoden luvut ovat kuitenkin huomattavasti pienemmät kuin vuoden 2009 vastaavat luvut. Silloin irtisanottiin tammi-kesäkuussa yli 12 000 työntekijää ja yt-neuvottelut koskivat yhteensä 130 000 työntekijää.

Tiedot käyvät ilmi SAK:n tilastosta, jossa seurataan kahdesti kuussa irtisanomisten ja yt-neuvottelujen määrää Suomessa. Luvuissa näkyvät yt-neuvottelut, joista oli ilmoitettu kesäkuun loppuun 2012 mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.