Mainos

SAK: Meille ei ole AKT:stä valitettu

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitossa paljastuneet kiusaamissyytökset eivät ole aiheuttaneet jäsenpakoa muissa SAK:laisissa ammattiliitoissa.

- Mitään sellaista piikkiä ei ole tämän kevään aikana näkynyt, että näissä tilanteissa olisi tapahtunut jotain uudelleen arviointia, kertoo Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n hallinto- ja strategiajohtaja Eija Hietanen.

SAK selvittää jäsenmääränsä neljännesvuosittain.

Hietasen mukaan keskusjärjestöön ei myöskään ole sadellut yhteydenottoja, joissa kansalaiset vaativat SAK:ta "laittamaan AKT:n kiusaajat kuriin".

"Ei päätä pensaaseen"

- Meillä on selkeä työnjako. Jokainen liitto on oma organisaationsa. Olemme kuitenkin miettineet ammattiliittojen henkilöstövastaavien verkostossa kiusaamiseen liittyviä pelisääntöjä. Tällaisissa keskusteluissa ei tietenkään käsitellä yksittäisiä asioita.

Hietanen painottaa, että SAK on jo 2000-luvun alussa toimittanut liitoille ohjeet, miten epäillyissä kiusaamistapauksissa pitäisi toimia.

- Toki meidän täytyy pystyä näyttämään jäsenistölle, että oma pesä on puhdas, eikä päätä saa pistää pensaaseen.

SAK:hon kuuluva AKT on purjehtinut kiusaamissotkusta toiseen, kun ensin liiton puheenjohtaja Timo Räty päätyi hyllytetyksi viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen esittämien kiusaamissyytösten takia. Tapaus on edelleen poliisitutkinnassa.

Eilen Rädyn sihteeri Nesrin Can kertoi jääneensä sairauslomalle ja tehneensä työnantajalleen ilmoituksen työpaikkakiusaamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.