SaiPa hukkasi kolmen maalin etumatkan

SaiPan aneemiset kotipelit jääkiekon SM-liigassa saivat jatkoa, kun Blues puristi voittolaukauskisassa ohi 4-3.

Ratkaisun iski toisessa parissa laukausvuorossa ollut Blues-hyökkääjä Camilo Miettinen. Hän pisti kiekon ohi SaiPa-vahti Jere Myllyniemen, kun kotijoukkueen Dale McTavish oli epäonnistunut yrityksessään.

Kun kolmannen parin avannut Scott Barneykin epäonnistui, ottelua avauserän jälkeen 3-0 johtanut SaiPa hävisi kymmenennessä kotipelissään jo kahdeksannen kerran.

Bluesin tehomies oli hyökkääjä Petri Lammassaari, joka teki hattutempun, kun vierasjoukkue kuroi kiinni SaiPan 3-0-johdon. Barney teki SaiPalle 1+2 pistettä.

- Tultiin tänne takki tyhjänä. Se näkyi avauserässä, omilleen taukopuhuttelun pitänyt Bluesin päävalmentaja Petri Matikainen puhisi.

SaiPa oli varamiehinen.

- Sairaslistalta ei ole tulossa apuja, SaiPan käskijä Ari-Pekka Selin päivitteli.

Sarjajumbo TPS kavensi kolmen pisteen voitollaan hieman eroa viimeistä edellisenä olevaan SaiPaan. Ero on nyt 11 pistettä, mutta SaiPalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

SaiPa-Blues vl. 3-4 (3-0, 0-2, 0-1)

1. erä: 12.34 Antti Aarnio (Scott Barney) 1-0, 18.06 Dale McTavish (Barney-Jarno Lippojoki) 2-0 yv, 19.38 Barney (Tyler Redenbach-Mikko Pukka) 3-0 yv.

Jäähyt: 13.39 Oskari Korpikari B 2 min, 16.49 Per Savilahti-Nagander S 2 min, 17.25 Roope Ranta B 2 min, 17.56 Jere Karalahti B 2 min.

2. erä: 22.10 Petri Lammassaari (Stefan Öhman-Karalahti) 3-1 yv, 33.03 Lammassaari (Karalahti-Öhman) 3-2 yv.

Jäähyt: 21.32 Pauli Levokari S 2 min, 31.31 Ville Paalanen S 2 min.

3. erä: 49.40 Lammassaari (Stephane Veilleux-Öhman) 3-3.

Jäähyt: 44.49 Tero Koskiranta S 2 min, 52.42 Jere Sallinen B 2 min, 52.42 Jere Pulli S 2 min, 54.58 Korpikari B 2 min.

Jatkoaika: Maaliton.

Jäähyt: -.

Vom-kilpailu: 65.00 Camilo Miettinen 3-4.

Jäähyt yhteensä: SaiPa 5x2 min=10 min, Blues 5x2 min=10 min.

Torjunnat: Jere Myllyniemi S 5+15+8+3=31, Iiro Tarkki B 8+(0)+(0)+(0)=8 (pois 20.00), Mikko Tolvanen B (0)+7+7+3=17 (maaliin 20.00).

Tuomarit: Jussi Leppänen-Tero Toivola (Aleksi Koskinen-Henri Tukia).