Mainos

Sailaksen raportti saa tukea työvoimatoimistoilta

Sailaksen raportin ehdottama työttömyysturvan porrastaminen saa MTV3:n uutisten kyselyn mukaan työvoimatoimistojen johtajilta varauksellisen tuen, 48 % vastanneista kannatti sitä. Pysyvästi työkyvyttömät oltaisiin työvoimatoimistoissa lähes yksimielisesti valmiit siirtämään pois kortistosta. Tavallisten työpaikkojen puute koettiin myös ongelmalliseksi.

Hämeenlinnan työvoimatoimiston johtaja Harri Jokinen tukee Sailaksen ehdotusta siirtää perustoimeentulo toimeentuloturvan puolelle. - Työmarkkinatuki liittyy nyt työn hakemiseen ja siinä mielessä olisi parempi, että tämä perustoimeentulo olisi toimeentuloturvan puolelta joka ei liity työn hakemiseen. Silloin työtä jäisivät hakemaan vain ne ihmiset, jotka työtä todella haluavat hakea. Sikäli olisi kyllä parempi, että toimeentulo turvattasiiin sieltä toimeentuloturvapuolelta eikä työmarkkinatuen puolelta, perusteli Jokinen näkemystään.

Työkyvyttämät pois kortistosta

Kyselyn mukaan pysyvästi työkyvyttömät oltaisiin työvoimatoimistoissa lähes yksimielisesti valmiit siirtämään pois kortistosta.

Myös niin sanottu eläkeputki aiheuttaa kenttäväelle harmaita hiuksia. Järjestelmää luonnehdittiin kyselyssä mm. systeemiksi, jossa työntekijä teeskentelee hakevansa työtä ja työvoimatoimisto teeskentelee tarjoavansa sitä. Myös Nurmeksen työvoimatoimiston johtajan johtaja Antero Kaikkonen kritisoi systeemiä. - Eläkeputkesta tuli eräänlainen yritysten saneerauskeino, siinä mielessä se voidaan kyllä lopettaa. Silloin järjestelmä on selkeä eikä tarvitse ns. pelleillä asioiden kanssa, Kaikkonen kertoi.

Työnsaannin ongelmaksi koetaan myös liian kovat koulutusvaatimukset, niin kutsutut tavalliset työpaikat puuttuvat. Työvoimatoimistojen johtajat loisivatkin nyt sellaista työtä, mitä tavallinen ihminen kykenee tekemään lyhyelläkin koulutuksella.

MTV3 kysyi 40 työvoimatoimiston johtajalta, miltä Sailaksen ehdotukselta kentällä näyttivät. Kolme neljäsosaa vastasi kyselyyn. Sekä työkyvyttömien siirtoa pois kortistosta että perustoimeentulon siirtämistä toimeentuloturvan puolelle kannatettiin paljon enemmän suurissa kaupungeissa kuin pienissä kunnissa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.04.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.