Sahraminkeltainen lohikeitto

Jos haluat tästä kullankeltaisesta keitosta hiukan kevyempää, käytä siihen ruokakermaa. Lisää sahramia sen mukaan, miten vahvan sahramin maun ruokaan haluat. Katkarapuja ei pidä keittää, jotta niistä ei tule sitkeitä.

  • 8-10 annosta:
  • 1 purjo renkaina
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 g sahramia
  • ½ pulloa valkoviiniä
  • 5 dl kermaa
  • 3 l kalalientä
  • 1 kg lohta kuutioina
  • 1 kg katkarapuja kuorineen
  • voita paistamiseen
  • pippuria
  • tarvittaessa suolaa
  • Lisäksi:
  • 8-10 valkoista sämpylää tai 2-3 patonkia
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 100 g voita
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Kuullota purjot ja valkosipuli voissa. Sekoita joukkoon jauhot ja sahrami ja kuumenna nopeasti. Lisää viini ja kerma. Keitä hetki ja lisää sitten kalaliemi. Keitä muutama minuutti. Voit esivalmistella keiton tähän asti valmiiksi. Lisää lohikuutiot ja keitä noin viisi minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää kuoritut katkaravut. Tarkista maku. Tarjoa keiton lisänä valkosipulileipää.

Halkaise sämpylät ja patongit, voitele niille persiljasilpulla ryyditettyä valkosipulivoita ja kuumenna uunissa. Vinkki: Anna jauhosuuruksen saada hiukan väriä, niin siitä häviää raa'an jauhon maku. Sahramin maku pääsee esiin täyteläisempänä, jos sitä kuumennetaan ensin voissa. Näin pienempikin määrä sahramia riittää maustamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat