Sähkön hinta 350 euroa päivältä – lahtelainen Riikka ryhtyi radikaaleihin ratkaisuihin

Lahtelainen omakotitaloasuja Riikka joutui koviin säästökeinoihin välttääkseen satojen eurojen sähkölaskun 3:42
Katso video! Lahtelainen Riikka ryhtyi koviin säästötoimiin välttääkseen satojen eurojen sähkölaskun

Sähkön hinta on saanut suomalaiset säästötoimiin.

MTV Uutiset vieraili lahtelaisen Riikka Salokanteleen luona, joka on ryhtynyt äärimmäisiin säästötoimiin välttyäkseen satojen eurojen sähkölaskulta paukkupakkasten keskellä. Salokannel asuu vuonna 1947 rakennetussa omakotitalossa, joka syö sähköä suhteellisen paljon.

– Jos mitään toimia ei tehtäisi, niin meidän sähkölaskun päivän hinta olisi 350 euroa yksistään. Kyllä se pakotti miettimään, että mitä tässä voi tehdä, kun muutkaan päivät kauhean edullisia ole olleet, Salokannel toteaa.

Hän kertoo, että omakotitalon sähköä syö ensisijaisesti lämmitys. Pakkassäällä ilmavesilämpöpumppu ei tuota tarpeeksi lämpöä, tällöin lämmitys vaihtuu automaattisesti suoralle sähkölle. Lisäksi sähköä kuluttavat muun muassa käyttövedet kuten suihku, sekä astian-,  ja pyykinpesukoneet. Lisäksi taloudessa on luovuttu monesta mukavuudesta.

– Jääkaappipakastin otettiin pois päältä, televisiota ei nyt katsota ja kaikki pienlaitteetkin ovat nyt poissa käytöstä, Salokannel sanoo.

– Saunassa ja suihkussa käytiin uimahallissa, hän lisää.

Salokannel uskoo, että säästötoimien takia sähkölasku tulee olemaan nyt huomattavasti maltillisempi.

– Jos olimme laskeneet, että se olisi se 350 euroa, niin toivottavasti se on nyt edes sen 150 euroa. Sekin on ihan hirvittävän paljon yhden päivän sähköstä.

Salokannel lisää, että ilman järeitä toimia jo yhden tunnin hinta olisi ollut noin 40 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat