Mainos

Sähkökatkoihin kannattaa varautua lähipäivinä

Sähkökatkokset ovat kiusanneet jälleen kymmeniätuhansia kotitalouksia laajoilla alueilla eri puolilla maata. Raskas tykkylumi on kaatanut puita sähkö- ja puhelinlinjoille. Runsas lumentulo on aiheuttanut myös peltikolareita ja viivästyttänyt junia ympäri maata.

Junaliikennettä jouduttiin korvaamaan linja-autoilla ainakin Pohjois-Savossa sekä Kouvolan ja Mäntyharjun välillä.

Katkot ajoivat alas myös puhelinverkkojen tukiasemia, mikä haittasi puhelinten kuuluvuutta ympäri eteläistä Suomea.

Useasta sähköyhtiöstä arvioitiin alkuillasta, että katkokset voivat lisääntyä illan ja yön aikana. Sähköyhtiö Fortum varautui illalla voimistuvaan tuuleen lisäämällä henkilöstöään asiakaspalvelussa ja viankorjauksessa kaikilla alueilla. Häiriöitä arvioidaan ilmenevän erityisesti Länsi-Suomen, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla.

Illalla seitsemän jälkeen sähköt puuttuivat koko maassa vajaalta 30 000 taloudelta. Esimerkiksi Vattenfallilla oli noin 10 000 sähkötöntä asiakasta Keski-Suomessa, Hämeessä ja Pirkanmaalla. Etelä-Savossa Suur-Savon Sähkön alueella ilman sähköä oli reilut 9300 asiakasta. Korjaustöitä tehtiin myös Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kaakkois-Suomessa.

Etelä-Savossa armeija tuli apuun

Etelä-Savossa ongelmat alkoivat torstai-iltana. Suur-Savon Sähkön käyttöpäällikkö Arto Nieminen arvioi tilanteen jatkuvan vakavana koko viikonvaihteen, vaikka töitä on tehty yötä päivää. Maastossa liikkuu korjaustöissä 170 asentajaa. Yhtiö sai armeijalta myös käyttöönsä telakuorma-ajoneuvoja, joilla asentajat pääsivät nopeammin vikakohteisiin.

-Suojasää ei tuo helpotusta lumikuormien aiheuttamiin katkoksiin lähipäivinä. Katkoihin voi varautua varmistamalla käytettävissä olevien varavoimakoneiden toimivuus. Kuivamuonaa ja vettä kannattaa varata sekä huolehtia lämmityksestä varajärjestelyin, evästää Nieminen.

Myös Etelä-Savon pelastuslaitoksen johtokeskus on ollut aamusta asti miehitettynä.

Pohjois-Karjalassa pelastuslaitos tarjosi korjaustyöntekijöille ilmatyynyaluskuljetuksia järvialueille, koska jäät ovat vielä heikot.

(MTV3 - STT)

Katso Siina Revon juttu: (Kymmenen uutiset 13.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.