Sähkökaapin palo sulkee Kuopion poliisi- ja oikeustalon koko päiväksi

Kuopion pääpoliisiaseman sähkökeskuksen viimeöinen tulipalo sulkee poliisitalon ovet koko päiväksi. Samassa rakennuksessa toimiva Kuopion käräjäoikeus on myös kiinni, mutta oikeudenkäynnit on pystytty siirtämään hovioikeuden tiloihin.

Kuopion pääpoliisiaseman sähköpääkeskuksessa tapahtui yöllä tulipalo, joka vaurioitti sähkökeskuksen komponentteja. Poliisi- ja oikeustalo toimii tällä hetkellä varavoimalla, eikä sen toimintoja voida käynnistää normaalisti.

Myös poliisivankila on evakuoitu.

Kuopion käräjäoikeus sai väistötilat hovioikeuden tiloista, eikä sovittuja istuntoja ole jouduttu perumaan. Palosta aiheutuneiden savuvahinkojen vuoksi talon työntekijöille tuli etäpäivä.

– Savun haju talossa on todella voimakas, eikä tiloissa voi oleskella. Päälliköt päättivät, että talosta poistutaan, kertoo poliisin viestintäasiantuntija ja rikosylikomisario Arto Tynkkynen.

Talon tuuletus kestää ainakin tämän päivän.

Osaan talosta saadaan sähköä varavoimalla, mutta esimerkiksi poliisin lupapalvelut ja rikosilmoitusten vastaanotto ei onnistu. Merkittävää haittaa aiheutuu myös siitä, ettei talon sähkökäyttöiset väliovet toimi.

Talossa työskentelee kaikkiaan noin 200 poliisin ja käräjäoikeuden työntekijää.

Poliisin tilannekeskuksen toimintaan sähkökaapin palo ei vaikuta, vaan hätäpuhelut toimivat normaalisti.

Poliisin lupapalveluja on saatavissa mm. Varkauden, Suonenjoen ja Iisalmen poliisiasemilta.

Tynkkynen uskoo, että maanantaina poliisitalo on jälleen avoinna normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat