Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ensimmäinen koronaviruskuolema, WHO kehottaa varautumaan pahimpaan

10 päivää koronaa sairastanut mies mainitsee taudin pahimmiksi oireiksi kokonaisvaltaisen lihaskivun — yksi oire tuli hänelle täytenä yllätyksenä:"Eiköhän se ohi mene" 3:05
10 päivää koronaa sairastanut suomalaismies mainitsee taudin pahimmiksi oireiksi kokonaisvaltaisen lihaskivun — yksi oire tuli hänelle täytenä yllätyksenä: "Eiköhän se ohi mene."

Länsi-Afrikan Burkina Fasosta on raportoitu tiettävästi ensimmäisestä koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta. Kuolema on ensimmäinen Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus varoitti, että Afrikan maiden tulisi varautua pahimpaan.

Asiantuntijat ovat olleet huolissaan muun maussa maanosan terveydenhuoltojärjestelmien kantokyvystä. Huolta ovat aiheuttaneet myös Afrikkaa piinaavat köyhyys ja konfliktit. 

Afrikan maissa on todettu vähemmän koronavirustapauksia kuin monissa muissa maailman maissa. AFP:n laskelmien mukaan koko maanosassa oli keskiviikkoon mennessä raportoitu yli 600 tartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat