Sademyräkkä vyöryy jälleen Suomeen tulevana yönä – luvassa runsaasti vettä ja mahdollisia tuulivahinkoja: "Ei mitenkään tyypillistä"

4:37
Katso videoilta, kuinka saderintama etenee Suomessa – tältä "tikkataulu" näyttää

Suomeen iskee ensi yönä sademyräkkä, joka tuo mukanaan runsaita sateita sekä voimakkaita tuulia.

Sademyräkkä saapuu ensi yön ja huomisen aikana Itä- ja Keski-Suomeen. Huomisen aikana sademyräkkä jatkaa matkaansa Pohjois-Suomeen.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan sadealuelle muodostuu voimakas matalapaine, joka muodostaa myös tuulia. Kartalla saderintaman muotoa voisi kuvailla tikkatauluksi.

– Suomen itäpuolelle syvenee voimakas matalapaine, joka rupeaa pyörittämään tuulia ympäri. Puuskatuuli voi täällä yltää myrskylukemiin asti, Rintaniemi kertoo.

– Tuuli voi repiä alas lehtevää puustoa. Paikallisesti voidaan nähdä sähkökatkojakin.

Myräkkään liittyy tuulien lisäksi myös runsasta sadetta. Esimerkiksi Joensuussa sataa myräkän myötä 50–60 millimetriä vettä. Sademäärä vastaa lähes elokuun tyypillistä koko kuun sademäärää.

Ei ole vielä syysmyrsky

Kesän lopulle osuva voimakas sademyräkkä on harvinainen, Rintaniemi kertoo. Hän kuvailee tulevaa yötä ja huomista "viikon kiinnostavimmaksi sääilmiöksi".

– Ei ole mitenkään tyypillistä, että meillä olisi tällainen myrskymatalapaine liikkeelle loppukesästä, mutta tämä ei kuitenkaan ole vielä syysmyrsky.

Muualla maassa puolipilvistä

Muualla maassa sää on tulevan yön ja huomisen aikana puolipilvinen, joskaan ei mitenkään mahdottoman aurinkoinen.

– Ehkä vähän syksyisen tuntuinen tiistai, mutta tämä on ohimenevä, Rintaniemi sanoo ja lupaa ettei kesä lähde vielä mihinkään.

– Loppukesästä kartoilla nähdään vielä parinkymmenen asteen lämpötiloja.

Katso yllä olevalta videoilta, kuinka saderintama etenee Suomessa – tältä "tikkataulu" näyttää

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja