Mainos

Saddam kehotti irakilaisia yhdistymään

Asianajajansa ensimmäistä kertaa äskettäin tavannut Irakin entinen presidentti Saddam Hussein esiintyy asianajajiensa mukaan yhä uhmakkaasti. Saddam on ollut vangittuna vuoden ajan.

Irakin syrjäytetty presidentti Saddam Hussein on vedonnut vankisellistään irakilaisiin, jotta nämä yhdistäisivät voimansa ja suhtautuisivat samalla varauksellisesti tammikuuksi kaavailtuihin vaaleihin.

Saddamin puolustuksen edustaja Ziad Khasawneh kertoi vetoomuksesta eilen Ammanissa pitämässään tiedotustilaisuudessa. Saddam Hussein tapasi torstaina ensimmäistä kertaa asianajajan vuosi pidätyksensä jälkeen. Hänen luonaan vieraili neljän tunnin ajan puolustusryhmän jäsen, irakilainen asianajaja Khalil Dulaimi.

Khasawnehin mukaan uutispimennossa ollut Saddam oli innokas kuulemaan, mitä Irakissa oli tapahtunut hänen pidätyksensä jälkeen. Kuultuaan tulevista vaaleista hän kehotti irakilaisia suhtautumaan niihin varauksellisesti. Samalla hän kehotti kansalaisia yhtenäisyyteen sanoen, että Yhdysvaltain pyrkimyksenä on kaikin tavoin kylvää eripuraa uskonnollisten ja etnisten ryhmien välillä.

Asianajajiensa mukaan Saddam Hussein on edelleen uhmakas ja pitää kiinni aiemmista kannoistaan.

-Jos sitoutumukseni periaatteisiini oli 90-prosenttista ennen Yhdysvaltain hyökkäystä, kaiken minulle tapahtuneen jälkeen se on 100-prosenttisen tiukkaa, Saddam oli sanonut asianajajiensa mukaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 20.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.