Saarinen upeasti kolmas: Riskin puhuttelu auttoi

Aino-Kaisa Saarinen on sijoittunut kolmanneksi hiihdon maailmancupin avauskisassa Jällivaarassa lauantaina.

Vapaalla hiihdetyn 10 kilometrin kisan on voittanut Ruotsin Charlotte Kalla ennen Norjan Marit Björgeniä. Saarinen hävisi voittajalle 32 sekuntia.

Palkintopallisija oli Saariselle maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa uran kymmenes. Vapaan normaalimatkalla 29-vuotias hiihtäjä on yltänyt palkintopallille kerran aikaisemmin.

- Lähdin sillä mielellä, että hiihdän teknisesti niin hyvän suorituksen kuin pystyn ja se riittää sitten mihin se riittää. Tietyllä tapaa olen yllättynyt. Lopussa tiesin, että kolmannesta sijasta kamppaillaan rajusti, Saarinen totesi.

- Nyt olen saanut palaset loksahtamaan vapaalla. Leireilin Oloksella ja valmentaja (Jarmo Riski) kävi siellä, kun meillä oli tekniikkatreeni. Tekniikka hukkui ja tuntui että poljin paikallaan. Jamppa piti minulle puhuttelun, että pitää saada taas esiin se hyvä vapaa, mitä on koko syksyn ollut. Kiitos Jampalle, Saarinen jatkoi.

Maailmancupin pisteille pääsivät myös Riitta-Liisa Roponen (8:s), Virpi Kuitunen (13:s) ja Pirjo Muranen (24:s). Riikka Sarasoja oli 32:s.

- Alku oli älyttömän nahkeaa, tuntui ettei pääse vauhtiin ollenkaan. Toisella kierroksella rupesi kulkemaan. Alussa tuntui, että eihän tästä tule mitään, Roponen tuumi.

- Aika tasapaksua. Lihaksisto ei ollut niin terävässä kunnossa, ei ollut herkkää. Kunto kyllä riittää, ja sain mielestäni mietittyä tekniikkaa. Tiedän, että hyvä vapaa on siellä olemassa, Kuitunen mietti.

Huomenna Jällivaarassa hiihdetään viesti.

Katso Netti-tv:stä:
(Tulosruutu 22.11.2008)

Jällivaara, Ruotsi: Maailmancupin osakilpailu:
Naiset, 10 km (v):

1) Charlotte Kalla Ruotsi 24.07,8
2) Marit Björgen Norja -24,4 sekuntia
3) Aino-Kaisa Saarinen Suomi -32,0
4) Therese Johaug Norja -33,7
5) Arianna Follis Italia -35,6
6) Kristin Steira Norja -36,5
7) Justyna Kowalczyk Puola -36,7
8) Jevgenia Medvedeva Venäjä -53,0
8) Riitta-Liisa Roponen Suomi -53,0
10) Stefanie Böhler Saksa -53,4
...
13) Virpi Kuitunen Suomi -57,5
24) Pirjo Muranen Suomi -1.33,0
32) Riikka Sarasoja Suomi -1.53,8.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat