Mainos

Saabin kohtalonpäivä - saabismi ei silti kuole

Suomen Saabclubissa jännitetään tänään klassisen ruotsalaisen automerkin kohtaloa.

Suomen Saabclubin kansainvälisistä asioista vastaava Carl-Erik Nikander vannoo, että saabismi jatkuu, vaikka auton tuotanto loppuisi.

-Eihän saabismi lopu, sillä Saab on vuodesta 1950 tehnyt erinomaisia autoja ja niitä pyörii jopa museokatsastettuina hyvin pitkään meidän teillämme, toteaa Nikander.

Amerikkalaisen General Motorsin on tänään määrä esitellä Yhdysvaltain hallitukselle suunnitelmaa, jolla se aikoo selvitä talousvaikeuksistaan. Yhtiö omistaa Saabin henkilöautotuotannon.

Mikäli tuotanto lopetetaan, ei Saabin huolto jatkossa Nikanderia huoleta.

-Varaosiakin löytyy, joten kyllä se, joka on saabismin purema voi pyörittää niitä autoja vielä pitkään. Eihän Saab tee näitä kulutuskomponentteja itse, vaan tunnetut alihankkijat tekevät niitä. Niitä tullaan varmasti tekemään niin kauan kuin kysyntää on, Nikander huomauttaa.

Nikander kuitenkin toteaa MTV:n uutisille, että mikäli Saab lakkautetaan, niin päätöksen myötä loppuvat sponsorituet Saabilta ja General Motorsilta.

Nikander uskoo, että Saabismista innostuneiden klubitoiminta tulee jatkossa jopa vahvistumaan.

-Voi olla, että se on vielä jopa vireämpi, sillä nythän siitä tulee niinsanottu eksklusiivinen merkki, jos se kuolee. Näinhän on käynyt myös muiden automerkkien kohdalla, kuten 50-luvulla lopetettu Packard. Sehän on hyvin eksklusiivinen klubi tällä hetkellä, kiteyttää Nikander.

Nikanderin mukaan nyt on vain odotettava ja katsottava mitä tulee tapahtumaan.

-Toivomme tietenkin, että merkin toiminta voisi jollakin tavalla jatkua. Mutta viimeiset tiedot Ruotsin hallitukselta ovat, että tähän yritykseen ei satsata, koska hallitus ei varmastikaan ole parempi autojen valmistaja kuin GM. Ja GM:n pitäisi kuitenkin tuntea tämä ala. Tämä tietenkin kuulostaa melko järkevältä, Nikander sanoo

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.