Mainos

Ruuskanen: Suottaapi olla, että vene muljahtaa Pielaveteen jo tänä iltana

Pielaveden keskusta ruuhkautui sunnuntaina pahasti, kun savolaiset ryntäsivät juhlimaan Suomen ainoan yleisurheilumitalin tuonutta Antti Ruuskasta.

Pielaveden Sammon juniorit saattelivat olympiamitalistin komeassa keihäskujassa Pielaveden torille. Ruuskasen ronssijuhliin saapui reilut tuhat ihmistä ja Pielaveden pieni tori oli ääriään myöten täynnä.

Kunnan järjestämään juhlaan oli varattu aikaa peräti kaksi ja puoli tuntia. Juhla- ja kiitospuheita olikin todella pitkä lista. Ja kaikki kehuivat pronssimitalistia vuolain sanoin.

Erityisesti kiitettiin Antin välitöntä ja lupsakkaa savolaista olemusta joka on tuonut maakunnalle roppakaupalla hyvää palautetta.

–Hyvältähän tämä tuntuu, ei voi muuta sannoo kuin kiittää teitä kaikkia yhdessä. Satoja tekstiviestejä ja sähköposteja olen saanut enkä millään ehdi niihin kaikkiin erikseen vastata, Ruuskanen myönsi avoimesti torilavalla.

Jopa ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo oli saapunut paikalle ja opasti Ruuskasta hyvin konkreettisin ja raamatullisin sanakääntein miten keihäs lentää pitkälle.

–Kyllähän noilla arkkipiispan ohjeilla keppi lentää minne vain, Ruuskanen nauroi.

Iso vene kalamiehelle

Pielaveden kunnan ja Pohjois-Savon liiton lahja pronssimitalistille oli komea vene ja tuhti perämoottori. Bella-vene ja 60 hevosvoiman Mercury olivat vajaan 20 000 euron arvoinen muisto kovalle kalamiehelle.

–Suattaapi olla, että vene muljahtaa Pielaveteen jo tänä iltana, arvioi pronssimitalisti silmät kirkkaina.

Toriyleisö kahmaisi Antin syleilyynsä niin tehokkaasti, että järjestäjillä oli suuria vaikeuksia pitää tapahtuma aikataulussa.

Myös Antti Ruuskasen läheiset olivat laajalla joukolla mukana juhlissa.

–Kyllähän se Antti oli semmonen omapäinen jo pienenä ja aina piti kaikissa kilpailuissa olla paras ja voittamassa muut, muisteli äiti-Aulikki toriyleisön puristuksessa.

–Ei sen Antin tarvi paljon savvoo vääntää haastatteluissa, kyllä se tullee siltä joka paikassa ihan luonnostaan ilman hersyttelyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.