Mainos

Ruotsin kielen oppikirjan joukkorahoitus kaatui kielivirheisiin?

Poliisihallitus on antanut kielteisen lausunnon joukkorahoituksella toteutettavasta ruotsin kielen oppikirjasta.

Senja Larsenin vetämä Senja opettaa sinulle ruotsia -kirjahanke päätti jo eilen vetäytyä joukkorahoituksesta, sillä lausuntoa ei saatu riittävän ajoissa.

Nyt poliisiylijohtaja Mikko Paateron ja lupahallintojohtaja Anne Aaltosen allekirjoittamassa lausunnossa hankkeen joukkorahoitustoimintaa ei pidetä normaalina tuotemyyntinä. Täten hanke tarvitsisi rahankeräysluvan, jota ei yksityishenkilölle voi edes myöntää.

Päätöksessä painotetaan, että "tämänkaltaista toimintamallia lienee sinänsä mahdollista käyttää, mutta toteutuksessa on huomioitava lain säännökset sekä kiinnitettävä erityistä huomiota viestintään".

Larsen pahoittelee verkkosivuillaan kirjan osumista "harmaalle alueelle". Hänen mukaansa merkitykselliseksi päätöksessä ei noussut se, mitä tehtiin, vaan se, mitä sanoja käytettiin.

Poliisihallitus perustelee hankkeen verkkosivuilla julkaistussa lausunnossaan muun muassa näin:

"Toimintaan osallistuvilla henkilöillä on ollut mahdollisuus sitovasti vaikuttaa siihen, kuinka paljon he ovat olleet halukkaita maksamaan tuotteista tietyn hintarajan ylittämisen jälkeen. Lisäksi osallistujat ovat voineet tehdä myös puhtaan lahjoituksen, siis antaa rahaa Larsenille ja jättää ottamatta vastaan mitään tuotetta. Larsenin ylläpitämien internet-sivujen pääasiallisena sisältönä on ollut kertoa siitä, että tarkoituksena on julkaista ruotsin kielen oppikirja ja jotta kirja saadaan julkaistuksi, on tarve saada rahaa. Näin ollen Larsenin sivustoja käyttävälle yleisölle on viestitetty ennen kaikkea tarpeesta saada rahaa kirjan kustantamista varten, eikä kyse ole ollut kirjan myynnin edistämisestä taikka muusta vastaavasta myyntitoimintaan viittaavasta. Näin ollen sivustolla kävijöille on saattanut muodostua käsitys, että he ovat osallistumassa nimenomaan kirjan kustantamisen tukemiseen, jota varten heiltä pyydetään rahaa."

Kirjahankkeen saamasta kielteisestä lausunnosta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.