Mainos

Ruotsi pienentää eläkeläisten verotusta

Ruotsin hallitus aikoo pienentää eläkeläisten verotusta viidellä miljardilla kruunulla eli noin 500 miljoonalla eurolla, kertoo ruotsalainen uutistoimisto Tidningarnas Telegrambyrå. Veronkevennys tulee voimaan ensi vuoden alusta.

Uutinen kerrottiin tänään puoluejohtajien kokouksessa Huskvarnassa. Keskustapuolueen johtajan Maud Olofssonin mukaan suurin hyötyjä ovat naiset, sillä näillä on huonommat eläkkeet kuin miehillä.

Ruotsin hallitus on pienentänyt eläkeläisten verotusta myös viime ja toissa vuonna. Nuo kevennykset maksoivat yhteensä viisi ja puoli miljoonaa kruunua.

Pääministeri Fredrik Reinfeldt perusteli kevennystä sillä, että eläkeläiset ovat joutuneet ahtaalle talouskriisin aikana: eläkkeet supistuvat talouden mukana.

Reinfeldtin hallitus sisällyttää menoerän kevään lisäbudjettiin, joka on määrä esitellä huhtikuun puolivälissä. Ruotsissa pidetään syyskuussa valtiopäivävaalit.

Käytännössä kevennykset tarkoittavat ensi vuonna, että täyttä kansaneläkettä saava 1937 tai aikaisemmin syntynyt ruotsalainen maksaa vuodessa 1 200 - 1 400 kruunua (n. 120 - 150) euroa vähemmän eläkettä kuin tänä vuonna.

Valtakunnallisen eläkeläisjärjestön PRO:n edustaja on ilahtunut uudistuksesta.

- On todella hienoa, että eläkeläisiä kohtaan osoitetaan kiinnostusta, PRO:n liittosihteeri Anders Teljebäck sanoo.

Hän huomauttaa kuitenkin, että palkansaajat ovat saaneet suurempia veronkevennyksiä ja niitä saattaa olla tulossa lisää.PRO vaatii, että samansuuruisesta tulosta maksetaan samansuuruinen vero.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.