Mainos

Ruotsalaisyhtiö lentää Itä-Suomeen

Liikenne- ja viestintäministeriö on valinnut ruotsalaisen European Executive Express AB:n hoitamaan säännöllisiä reittilentoja Helsingistä Mikkeliin ja Savonlinnaan. Liikenne alkaa 1. marraskuuta ja kestää huhtikuun loppuun 2005.

Reitillä lennetään maanantaista perjantaihin neljä edestakaista vuoroa ja sunnuntaisin yksi edestakainen vuoro. Aamun aikainen vuoro Savonlinnasta lennetään Mikkelin kautta Helsinkiin ja illan myöhäinen vuoro Helsingistä Mikkelin kautta Savonlinnaan. Lisäksi alkuiltaan tulee kauan kaivattu vuoro, kun kello 17.45 Helsingistä lähtevä vuoro poikkeaa Mikkelissä.

Lokakuun jälkeiselle ajalle tehdyt lentovaraukset Savonlinna-Mikkeli-Helsinki-välille eivät ole automaattisesti voimassa, vaan ne on varattava uudelleen. Syynä on reitillä nykyisin liikennöivän ja uuden aloittavan yrityksen erilaiset varausjärjestelmät.

European Executive Expressillä on Suomessa reittiliikennettä jo Maarianhaminan ja Turun välillä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Ruotsin Karlstadissa. Lentokalustona yhtiö käyttää 19-paikkaisia Jetstream 31/32 -koneita.

Reittilentopalvelun kokonaishinta on runsaat 612 000 euroa, josta liikenne- ja viestintäministeriön rahoitusosuus on lähes 264 000 euroa. Uusi tarjouskilpailu Savonlinnan ja Mikkelin reittiliikenteestä ajalle 1.5.2005-31.10.2006 pyritään aloittamaan mahdollisimman pian.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.