Mainos

Ruotsalaiskriminologi: Suomen poliisit Ruotsin poliiseja terävämpiä

Kuva: Epa

Ruotsalainen kriminologi, kirjailija Leif GW Persson kritisoi rankasti ruotsalaispoliisin tehokkuutta.

-Ruotsin poliisia on helppo arvostella Palmen murhatutkimusten perusteella. En ole ainoa joka on tehnyt niin. Kokonainen arvostelijoiden mies- ja naiskuoro on laulanut yli 20 vuotta poliisin epäonnistumisesta, Persson sanoo MTV3:n haastattelussa.

- Onko Suomen poliisi ruotsalaisia parempi?

- Ainakin tällaisissa asioissa. He ovat meitä kovempia ja terävämpiä. Täällä niin monet asiat onnistutaan munaamaan.

Persson myös syyttää Ruotsin suojelupoliisia Ruotsissa vuonna 1986 murhatun pääministeri Olof Palmen murhasta. Persson sanoo kirjassaan Putoaa vapaasti kuin unessa, että Palmen murhan takana oli suojelupoliisin salaliitto.

- Suurin osa Palmen tapaiseen henkilöön kohdistuneista murhista on pienen ryhmän salaliitto uhrin läheisyydessä. Se voi koostua sotilaista tai poliiseista, joiden pitäisi vastata uhrin turvallisuudesta. Se on yleisin kategoria. Toiseksi tavallisin murhaaja on niin sanottu "yksinäinen mielipuoli", jota Palme-ryhmä pääasiassa selvitteli ja löysikin Christer Pettersonin. Kaikki muut vaihtoehdot ovat yleensä erittäin epätodennäköisiä.

Pääministeri Olof Palme murhattiin Tukholmassa helmikuun 28. päivä vuonna 1986, kun hän oli kävelemässä kotiinsa elokuvateatterista vaimonsa Lisbetin kanssa. Palmen murha vanhenee kahden vuoden kuluttua, eikä edes vakuuttava tunnustus teknisine todisteineen voi enää sen jälkeen johtaa tuomioon.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.