Mainos

Ruma rikoshistoria: He ovat Yhdysvaltain jahdatuimmat miehet

FBI sai ruksittua kymmenestä etsityimmästä rikollisesta kaksi yli lyhyen ajan sisällä James ”Whitey” Bulgerin jäätyä kiinni ja Osama bin Ladenin kuoltua. Karkuteillä on silti toinen toistaan vaarallisempia miehiä. Miehiä nimenomaan, sillä listalle ei tällä hetkellä mahdu yhtään naista, vaikka historian aikana heitä on ollut yhteensä kahdeksan.

Kymmentä etsityintä ei ole erikseen laitettu tärkeysjärjestykseen. Jäljellä olevasta kahdeksasta FBI jahtaa todennäköisesti kuitenkin kuumeisimmin Victor Manuel Gerenaa – ja syystä. Gerena on pysynyt listalla ennätysmäiset 26 vuotta. Hän on myös ainoa, josta maksettava vinkkipalkkio on korotettu vähimmäissumma sadasta tuhannesta miljoonaan dollariin.

Gerenaa etsitään vuonna 1983 tehdystä aseellisesta ryöstöstä. Hänen epäillään huumanneen ryöstön aikana kaksi vartijaa ruiskuttamalla heihin tuntematonta ainetta. Saaliiksi Gerena sai seitsemän miljoonaa dollaria.

Huumeita, murhia ja luksuselämää

Kaikki listalle joutuneiden kontolla on törkeitä rikoksia murhista huumekauppaan ja salaliitoista rahanpesuun. Monet heistä ovat johtavassa asemassa eri rikollisjärjestöissä.

Esimerkiksi Glen Stewart Godwin on moninkertainen vankikarkuri, joka on syyllistynyt murhiin sekä vankilassa että vapaalla ollessaan. Hänen uskotaan sekaantuneen huumeiden salakuljetukseen. Espanjankielentaitoista miestä etsitään Yhdysvaltain lisäksi Keski- ja Etelä-Amerikasta.

Jason Derek Brown poikkeaa profiililtaan listan muista nimistä. Ryöstömurhasta etsintäkuulutettu Brown on kansainvälisen kaupan maisteri, joka puhuu sujuvaa ranskaa. FBI:n kuvauksen mukaan mies on osaava golffaaja, lumilautailija ja motocross-ajaja, joka nauttii olostaan huomion keskipisteenä. Hänen tiedetään käyvän usein yökerhoissa ja pröystäilevän kalliilla elämäntyylillään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.