Ruben Stillerin kassi:

- hauki - ricotta-juustoa - helmisipuleita - retiisejä - viikunoita

Jyrki Sukulan ja Ruben Stillerin menu:

Retiisi-ricottasalaatti

16 retiisiä 200 g Emmental-juustoa 20 g kuivattuja viikunoita 1 pnt basilikaa 2 rkl oliiviöljyä 2 tl valkoviinietikkaa ruohosipulia valkopippuria suolaa 1/2 sitruunan mehu 100 g ricottaa

Pilko raaka-aineet. Valmista kastike seuraavasti: laita etikkaa kuumaan kattilaan, lisää hienonnettu viikuna, sipuli, suola, valkopippuri ja oliiviöljy. Mausta ricotta suolalla, pippurilla, basilikalla ja sitruunalla.

Uunihaukea, munakastike ja paistettuja perunoita sekä helmisipuleita

1 hauki 1/2 dl korppujauhoja 200 g voita 100 g ricotaa 2 valkosipulinkynttä 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia suolaa valkopippuria

Suomusta hauki ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Täytä ricotta-valkosipuli-ruohosipuliseoksella. Ripottele päälle korppujauhoja ja voi nokareina. Kypsennä uunissa 215 c:ssa 16 min. Laita samalle pellille kuoritut helmisipulit ja perunaviipaleet, mausta suolalla sekä valkopippurilla.

munakastike:2 dl kuohukermaa 1 dl smetanaa 2 rkl Dijon -sinappia suolaa valkopippuria 2 keitettyä kananmunaa

Yhdistä kaikki muut aineet paitsi kypsät kananmunat, keitä n.10 min. Lisää murskatut munat.

Vanilja-ricottaa ja liekittyä viikunaa

200 g ricottaa 1 vanilijatanko 2 rkl sokeria 2 rkl Cointreau -likööriä 50 g kuivattuja viikunoita 20 g voita

Halkaise vaniljatanko ja poista siemenet. Sekoita ricotan joukkoon ja lisää sokeri. Viipaloi viikunat. Sulata voi kattilassa ja lisää viikunat sekä sokeri. Lisää likööri ja liekitä. Tarjoile maustetun ricotan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat