Mainos

RTT: Rakentamisen nopein kasvu ohitettu

Rakentamisen nopein taso on nyt ohitettu, mutta rakentaminen jatkuu edelleen kohtuullisen vilkkaana vahvan kysynnän takia.

rakennustyömaa

Rakentamisen nopein taso on nyt ohitettu, mutta rakentaminen jatkuu edelleen kohtuullisen vilkkaana vahvan kysynnän takia. Kasvua pitää ennen kaikkea yllä kasvukeskusten toimisto- ja liiketilojen rakentaminen, arvioi Rakennustuoteteollisuus ry:n eli RTT:n kevään suhdannekatsaus.

RTT:n mukaan myös teollisuusrakentaminen on vilkasta tänä vuonna. Asuntotuotannon kasvu taittui viime vuonna, kun asuntojen aloitukset jäivät RTT:n ennakkotietojen mukaan 31 700 kappaleeseen. Tänä vuonna asuntotuotannon arvioidaan lisääntyvän 33 000 asuntoon.

Kasvu perustuu lähinnä vapaarahoitteisen asuntotuotannon uuteen elpymiseen ja valtion tukeman asuntotuotannon pieneen kasvuun. Valtion tukeman tuotannon osuus on noin 11 500 asuntoa.

Liike- ja toimistorakentaminen kasvoi viime vuonna 36 prosenttia, kun vuotta aiemmin uudisrakentaminen lisääntyi vain seitsemän prosenttia. Etenkin toimistorakentaminen oli vilkasta, sillä uudisrakentaminen lisääntyi 50 prosenttia ja aloitukset kasvoivat 70 prosenttia.

Teollisuusrakennuksia aloitettiin viime vuonna 25 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden aikana. Uusien talonrakennustöiden aloitusmäärä kasvaa tänä vuonna jonkin verran viime vuodesta.

RTT arvioi, että talonrakentaminen kasvanee noin viisi prosenttia, maa- ja vesirakentaminen lisääntynee 2-3 prosenttia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.