Mainos

Rovaniemen hiv-miehen uhrien määrä kasvaa

Mies on tartuttanut HIV:n seiitsemääntoista naiseen eri puolella Suomea.

Hi-virusta tartuttaneen rovaniemeläismiehen uhrien määrä on noussut seitsemääntoista. Poliisin mukaan kolmella naisista on todettu hiv, ja seitsemän naisen testituloksien odotetaan valmistuvan kahden viikon aikana. Muutama uhreista on välttynyt virukselta.

- Uhrit ovat 20-45-vuotiaita, ja heitä on ympäri Suomea. Osa naisista on ilmoittautunut itse ja osa on saatu selville poliisitutkimuksissa. Myös epäilty on antanut muutaman nimen, tutkintaa johtava rikosylikomisario Jukka Haataja kertoo.

Kaikkia miehen uhreja ei ole vielä tavoitettu, ja Haataja arveleekin määrän vielä nousevan. Tavoitteena on saada uhrit mahdollisimman kattavasti selville, sillä hoitamattomana hiv on hengenvaarallinen.

- Kahdella hi-viruksen kyseiseltä mieheltä saaneelle naisella ei ollut aavistustakaan tartunnasta, ja toisella hiv oli jo edennyt melkein aids-vaiheeseen asti, Haataja kertoo.

Hi-viruksen tahallisesta levittämisestä epäilty mies on edelleen vangittuna. Hän on ollut vangittuna elokuun alusta lähtien. Uhrien suuren määrän vuoksi poliisi joutunee siirtämään syytteennostopäivää eteenpäin.

Syytteet törkeistä pahoinpitelyistä

Poliisi tutkii tapauksia törkeinä pahoinpitelyinä ja törkeän pahoinpitelyn yrityksinä. Oikeuskäytännössä hiv-tartunnan tahallinen salaaminen, suojaamaton yhdyntä ja viruksen tartuttaminen kumppaniin on nykyisin rangaistu törkeänä pahoinpitelynä.

Jos tartuntaa ei ole tapahtunut suojaamattoman yhdynnän aikana hi-viruksen kantajan kanssa, rangaistus on tullut törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Törkeistä pahoinpitelyistä epäilty mies on syntynyt vuonna 1983. Hän on 178 cm pitkä ja hoikkavartaloinen, sinisilmäinen ja vaaleahiuksinen. Autonkuljettajana työskennelleen miehen vasempaan olkavarteen on tatuoitu käärme ja oikeaan olkavarteen tribal-kuvio.

Miehen epäillään tahallaan tartuttaneen hi-virusta vuosina 1999-2007. Miehen uhreja voi olla ympäri Suomea, sillä hän on asunut 2000-luvun alussa Tikkakoskella, Joensuussa ja Keuruulla. Rovaniemelle hän muutti vuonna 2002. Mies on tiennyt omasta tartunnastaan jo vuonna 1999.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.