Mainos

Rogues Gallery-jengiläisiksi epäillyille raskaita syytteitä

Lahden kihlakunnansyyttäjät ovat päättäneet nostaa tukun raskaita syytteitä järjestäytyneenä rikollisryhmänä pidetyn Rogues Galleryn jäseniä vastaan. Syytteen saa 19 miestä ja yksi nainen. Heistä kahdentoista miehen epäillään kuuluvan ryhmän varsinaiseen organisaatioon.

Syytteet koskevat muun muassa törkeitä huumerikoksia, törkeää kiristystä ja törkeää pahoinpitelyä. Lisäksi oikeudessa tullaan käsittelemään epäiltyä rahanpesua, laittomia aseita sekä taannoista yritystä salakuljettaa Riihimäen vankilaan 1,5 kiloa räjähteitä.

Rogues Gallery -ryhmän epäillään järjestäneen laajaa huumekauppaa ja muuta rikollista toimintaa eri puolilla maata. Ryhmään kytkeytyvissä jutuissa on eri oikeudenkäynneissä joutunut tai joutumassa syytteeseen jopa parisataa ihmistä.

Lahden haarassa on kyse suuren rikosvyyhden ytimestä. Syytteen saavista miehistä kahdeksan on yhä tutkintavankeudessa.

Lahden käräjäoikeus käsittelee jutun elokuun lopussa. Istuntopaikaksi saatetaan valita Vantaan vankila. Jutulle on nimetty kaksi syyttäjää, kihlakunnansyyttäjät Sirpa Laakso ja Anne Åstedt.

Miehillä takanaan paljon tuomioita

Miesporukan taustalta löytyy runsaasti aiempaa rikollisuutta. Tuomioita on tullut etupäässä erilaisista väkivaltarikoksista. Poliisi on kuvaillut myös Rogues Galleryn toimintatapaa erittäin väkivaltaiseksi.

Tutkituista törkeistä pahoinpitelyistä osa on liittynyt ryhmän sisäiseen kurinpitoon. Keskusrikospoliisi on kertonut, että yhdessä tapauksessa uhrilta leikattiin irti varvas.

Yksi syytteeseen joutuvista miehistä tuomittiin Lahdessa jo kesäkuussa Rogues Galleryyn liittyvässä paritusjutussa. Nyt häntä epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä huumerikoksesta. Väkivaltataustaa mieheltä löytyy 90-luvun alkupuolelta lähtien, jolloin hän sekaantui murhapolttona tuomittuun kotkalaisen tanssilavan piharakennuksen räjäyttämiseen. Rakennuksessa ollut talonmies loukkasi itsensä.

Kaksi muuta miestä oli viitisen vuotta sitten tuomiolla moottoripyöräjengi Cannonball MC:n kiristysjutussa, jossa lahtelaista liikemiestä suostuteltiin kovin ottein liki sadan tuhannen euron jälkiverolaskun maksajaksi. Nyt toinen miehistä saa syytteen törkeistä huumerikoksista ja toisen uskotaan olleen junailemassa Riihimäen salakuljetusta.

Keittokomerossa yli 4 000 euroa

Huumerikostutkinnassa on ollut kaksi haaraa, joista toinen koski aineiden levitystä Tampereen seudulle ja Keski-Suomeen, toinen Itä-Suomeen. Levityksestä huolehti poliisin selvitysten mukaan myyjäverkko, johon kuului Rogues Galleryn ulkopuolisia henkilöitä.

Lahden syyttäjät aikovat nostaa yhteensä kahdeksan syytettä törkeistä huumerikoksista. Sinänsä kyse ei ole poikkeuksellisen suurista määristä. Syytteet nostetaan yhdeksästä amfetamiinikilosta, 15 hasiskilosta, 1 400 ekstaasitabletista ja parista kymmenestä grammasta kokaiinia.

STT:n tietojen mukaan ainakin kaksi Lahden haarassa epäiltynä ollutta miestä on viime vuonna tuomittu törkeästä huumerikoksesta. Toinen on jälleen epäiltynä samasta rikoksesta ja toinen mies oli jonkin aikaa vangittuna Riihimäen räjähdejutusta. Molemmissa viimevuotisissa jutuissa oli kyse muutamasta sadasta grammasta amfetamiinia.

Kummaltakin mieheltä takavarikoitiin myös aseita tai ampumatarvikkeita. Toisen miehen keittokomerosta takavarikoitiin liki 4 400 euron edestä käteistä rahaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.