Mainos

Ripsientuuhentaja onkin lääke

Kosmetiikan tulokas, ripsien tuuhentajana markkinoitu Latisse, hämmentää lääkkeen ja kosmetiikan välistä rajaa. Lääkärilehden mukaan valmiste vastaa farmakologisesti silmänpainetaudin hoitoon käytettäviä lääkkeitä. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on kiinnostunut valmisteesta.

Yhdysvalloissa Latisse on reseptilääke, mutta Suomessa ja muualla Euroopassa valmiste on luokiteltu kosmetiikaksi. Näin ollen sen ostamista ja myyntiä ei säätele lääkelaki. Kotimaisen jälleenmyyjän puuttuessa tuotteen saa tilattua nettikaupoista

Latissen vaikuttava aine on bimatoprost, mikä on sama kuin Suomessa reseptilääkkeinä kaupan olevissa Ganfort- ja Lumigan-silmätipoissa, kirjoittaa Lääkärilehti.

Kosmeettiset haitat ovat mahdollisia

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin silmätautien vastuualueen johtajan, professori Anja Tuulosen mukaan bimatoprostilla saattaa olla sivuvaikutuksia.

Paitsi ripsien kasvua ja tuuhentumista aine voi aiheuttaa myös ripsien kasvamista väärään suuntaan, silmäluomien tummentumista ja silmien muuttumista tummemmiksi. Sinällään Tuulonen ei pidä bimatoprostia vaarallisena kosmeettisessakaan käytössä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.