Mainos

Rinteelle uusi ilme

Julkisivun kuiva ja paahteinen rinne kaipasi uudistusta. 22.5.2005 esitetyssä jaksossa näytimme, miten piha uudistettiin.

"Kuivan ja paahteisen sisääntuloalueen keskipisteenä on rinne, joka kaipaa uudistusta. Ohjelmassa perataan koko alue puhtaaksi, uusitaan kasvualusta, korjaillaan kivimuuria, tehdään istutukset ja valitaan katseenvangitsija."

Kasveja valittaessa määräävä tekijä oli rinteen sijainti aurinkoisella paikalla: puuvartisista valittiin pensashanhikkeja, tuivioita ja kääpiövuorimäntyjä. Perennoista puolestaan laitettiin muun muassa kultakärsämöä, rönsyansikkaa, siperianmaksaruohoa, siperianunikkoa, sininataa ja komealupiinia. Lopputulos selkeytti julkisivua ja miellytti isäntäväkeä. Iloa herätti myös se, että rinteessä kasvit kukkivat juuri heidän väritoiveidensa mukaisesti.

Pihan kukkiessa toista kesää, kaikki kasvit näyttävät löytäneen paikkansa. Rinteessä on yksi kutsumatonkin - mutta ei ollenkaan vastenmielinen - vieras: omapäinen orvokki on päättänyt hakeutua joukkoon. Jatkuvasti kukkivat siperianunikot ovat vallanneet erikoispaikan ei vain rinteessä, vaan myös emännän sydämessä.

Lupiinien syvä puna jaksaa sykähdyttää mieltä aina uudelleen. Joku ehti jo epäillä pionin viihtymistä tällaisessa paikassa, mutta kasvi todisti nämä ennakkoluulot vääriksi: viisi isoa kukkaa, suurin halkaisijaltaan parikymmentä senttiä.

(Pioni 28.4.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.